1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kobani Dramı ve Bitmek Tükenmek Bilmeyen PKK Yalanları!
Kobani Dramı ve Bitmek Tükenmek Bilmeyen PKK Yalanları!

Kobani Dramı ve Bitmek Tükenmek Bilmeyen PKK Yalanları!

Esed rejimiyle örtülü işbirliğiyle inşa edilen kanton saçmalığı masum Kürt halkının tepesine çökerken, PKK hala propaganda yoluyla puan kazanma derdinde!

22 Eylül 2014 Pazartesi 17:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

RIDVAN KAYA, Kobani'de yaşanan dramı ve PKK-PYD çizgisinin bitmek tükenmek bilmeyen yalan ve propagandalarını yazdı:

Suriye Kürdistanı’nda IŞİD ile YPG/PKK arasında yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle Kobani/Aynel Arab bölgesinden Suriyeli Kürtlerin Türkiye’ye göçleri sürüyor. Önceki süreçlerde uluslararası arenada destek bulmak için üretilmiş yalanların, abartılı savaş kurgularının, “Şengal’de öldürülen binlerce Ezidi, tecavüze uğrayan, pazarlarda satılan kadınlar” vb. propagandaların da etkisiyle bölgede yaşayan halk panik halinde evlerini, köylerini terk ederek Türkiye sınırına yöneliyorlar. Bir yandan bu insani dram katlanarak büyürken, PKK çevrelerinin hadiseyi siyasi bir ajitasyon malzemesine dönüştürme çabaları da tam gaz devam etmekte.

Bir yılı aşkın bir süredir kendi yayın organlarında hemen her gün onlarca IŞİD militanını öldürdükleri yalanını övünçle duyuran, “40 çeteciyi öldürdük”, “50 çeteciyi cezalandırdık” türünden asparagasları aralıksız sıralayan PKK çevreleri son günlerde IŞİD’in Kobani çevresinde başlattığı operasyon karşısında yaşadığı bozgunu yine yalanlarla örtme çabasında. Bir yandan kahramanlık türküleri eşliğinde kuyruk dik tutulmaya çalışılırken, bir yandan da başta ABD olmak üzere herkes yardıma çağrılıyor.

İlginçtir, halk Türkiye’ye sığınıyor ama PKK çevreleri Türkiye hakkında zehir zemberek açıklamalarını, suçlamalarını kesintisiz sürdürüyorlar. Bu tür söylemlerle bir taraftan IŞİD karşısında yaşanan çözülmenin mazereti oluşturulurken, aynı zamanda Türkiye’ye karşı koz elde etme mantığı işletiliyor.

“Destek vermeyen düşmandır!”

Aralarında DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, İbrahim Binici, İbrahim Ayhan, Sebahat Tuncel ve DTK üyesi Leyla Güven’in bulunduğu bir heyet, 21 Eylül’de Kobani’ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve burada ‘kanton hükümeti’ yetkilileri ve PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah tarafından karşılanmışlar. Heyetin Kobani’ye yaptığı dayanışma ziyaretinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk herkesi ‘Kürt halkı ve Kobani direnişi’ne destek vermeye çağırırken, destek vermeyen düşmandır buyurmuş!

Uluslararası kamuoyuna seslenen Ahmet Türk, “Bugün Kobani’ye destek vermezseniz, silah vermezseniz ne zaman destek vereceksiniz. Kobani’ye destek vermeyen herkes Kobani’ye düşmanlık yapıyor. Kobani ve Rojava Kürdistan tarihinde yeni bir aşamadır. Kutsal bir dönemdir. ‘Kürtlere destek vereceğiz’ dediğiniz zaman Kobani’den başlayacaksınız ve silah desteği vermelisiniz” diye konuşmuş.

Ne ilginç değil mi? Yıllardır Suriye’de Esed canavarı tarafından vahşice katledilen kitlelerin çaresizliğine göz yumanlar, yetmedi bir de masumları suçlayanlar bugün “gün insanlık günüdür” diye bas bas bağırıyor.

Yıllardır Suriye halkının savunmasızlığa terk edilmemesi gerektiğini, silah dahil her türlü ihtiyacının karşılanması gerektiğini haykıranları ‘savaş kışkırtıcısı’ olmakla itham edenler, bugün gayet pişkin bir şekilde silah talebinde bulunuyorlar. (...)

YAZININ DEVAMI >>>