1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kızılkaya: 'Ahlaksızca Hazırlanan Bir İftira'
Kızılkaya: 'Ahlaksızca Hazırlanan Bir İftira'

Kızılkaya: 'Ahlaksızca Hazırlanan Bir İftira'

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın eşi Gülistan Uzun Kızılkaya yıllar önce yaşanmış bir mutfak kazasının medyada farklı şekilde yer almasına tepki gösterdi.

28 Haziran 2015 Pazar 01:25A+A-

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın eşi Gülistan Uzun Kızılkaya, eşinin kendisini 2002'de bıçakla yaraladığı iddiasının yer aldığı haberlere ilişkin, "Evde yaşanmış bir mutfak kazasından kaynaklanan hadiseyi, yıllar sonra kadına karşı şiddetin bir örneği gibi göstermek, önce bana, sonra çocuklarıma ve eşime atılmış bir iftiradır" dedi.

Gülistan Uzun Kızılkaya, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Muhsin Kızılkaya'nın 2002'de kendisini bıçakla yaraladığına dair haberin bir gazetede manşet olarak yayımlandığını belirterek, haberin başlığında, yakın geçmişte Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'a atıf yapıldığını kaydetti.

Bu şekilde, aynı şehirden milletvekili seçilen eşiyle kadına şiddet konusunda bir bağ kurulmaya çalışıldığını aktaran Kızılkaya, "Bahsi geçen iftira sosyo-politik olarak banalleştirilmeye çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kızılkaya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının yanı sıra İsveç vatandaşı da olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"İsveç'te okumuş ve büyümüş bir kadınım. Benim büyüdüğüm ülkede kadına karşı şiddet en büyük insanlık suçudur. Dolayısıyla bana şiddet uygulayan bir insanla değil 17 yıl evli kalmak, 17 dakikayı bile birlikte geçirmem. Evde yaşanmış bir mutfak kazasından kaynaklanan hadiseyi, yıllar sonra kadına karşı şiddetin bir örneği gibi göstermek, önce bana, sonra çocuklarıma ve eşime atılmış bir iftiradır. Haberi yapan gazetenin, aynı siyasi görüş ve kimliği paylaşmadıkları bir partiden eşimin milletvekili seçilmiş olmasına tahammül edemeyerek, benim üzerimden ona saldırması hiçbir ahlaka sığmaz. Eşimle istediğiniz siyasi mücadeleye varsa siyasi fikirleriniz üzerinden girebilirsiniz. Ancak bunu yaparken lütfen haber kisvesi altında kirli operasyonlarınıza beni ve çocuklarımı alet etmeyin. Ahlaksızca hazırlanan bu iftiranın asılsızlığını ortaya çıkarmak için bu konunun takipçisi olacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

birgun_b.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum