1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kitap ve Dergi Bulundurmak Tutuklanma Gerekçesi!
Kitap ve Dergi Bulundurmak Tutuklanma Gerekçesi!

Kitap ve Dergi Bulundurmak Tutuklanma Gerekçesi!

Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıkların komik gerekçelerle tutuklandıkları ortaya çıktı. Sanıkların evlerinde dergi okumaları, sohbet toplantısı düzenlemeleri, pikniğe gitmeleri, çocuklara ve gençlere ders vermeleri suç sayıldı.

26 Mart 2013 Salı 05:34A+A-

Haber: KENAN KIRAN / YENİ AKİT

Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan İslâmi duyarlılığa sahip kişilerin komik gerekçelerle tutuklandığını gözler önüne serildi. Sanıkların; evlerinde Türkiye’de kanunî olarak yayın yapan Köklü Değişim Dergisi ve İslâm’ı anlatan kitaplar bulundurmaları, tutuklanmalarına gerekçe sayılmış.

KİTAP VE DERGİ BULUNDURMAK TUTUKLANMA GEREKÇESİ!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede; sanıkların Köklü Değişim Dergisi okumaları, sohbet toplantısı düzenlemeleri, pikniğe gitmeleri, çocuklara ve gençlere ders vermeleri suç sayıldı.

İddianamede; sanıklardan Engin Uygun, Ramazan Şimşek, Hüseyin Baltacı, Musa Bayoğlu, Bilal Can, Ömür Aldıç, Tacettin Çiğnitaş, Adem Ürer ve Muhammed Ali Akkuş tutuklandığı; Çetin Özçelik, Cengiz Coşkun, Şafak Açıkel, Kenan Taş, Mustafa Demir, Güven Akkuş, Nurtaç Koçoğul, Orhan Sancaktar, Mehmet Ali Erarslan, Tuncay Kalyoncuoğlu, Gökhan Can ve Ömer Akkuş’un ise tutuksuz yargılandığı ifade ediliyor.

SAVCI; TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMLADI!

Rasim Işıkaltın’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, “Örgütün bugüne kadar herhangi bir silahlı eylemine rastlanılmamıştır” yazısı; Adana 2. Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin, “Örgüt, terör örgütü tanımına girmiyor” şeklindeki kararı; İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi savcısının “Örgüt silahsız” şeklindeki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na temyiz başvurusuna rağmen, Hizb-ut Tahrir’i iddianamede terör örgütü olarak tanımladı.

“HİLAFET DEVLETİ KURMAK…”

İddianamede; “Örgütün çeşitli yollarla ülkemize gönderdiği yayın ve dökümanlar ile internette açmış olduğu web sayfalarında kuruluş sebeblerini; Hizb-ut Tahrir” Sizden hayra davet eden, ma’rufu emreden, münkerden neyh eden bir ümmet (topluluk) bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir (Ali İmran-104) âyetine icab ederek; İslâm ümmetini düşmüş olduğu şiddetli çöküntüden kalkındırmak ve küfür fikirleri, düzenleri, hükümlerinden, kâfir devletlerin egemenliğinden, nüfuzundan kurtarmak gayesiyle kurulmuştur. Çalışmanın gayesi, Allah’ın indirdiğiyle yeniden hükmetmek üzere İslâm Hilafet Devleti’ni tekrar vücuda getirmektir” şeklinde açıklamaktadır. Ümmetçilik anlayışı kapsamında tüm Müslümanları bir Halife etrafında toplayarak Hilafet Devleti kurmaktır. Bu devlete ‘Raşid-i Hilafet Devleti’ de denilmektedir” denildi.

SANIKLARIN TUTUKLANMALARINA GEREKÇE YAPILAN EYLEMLER!

İddianamede; sanıkların tutuklanmalarına gerekçe yapılan eylemler (!) şöyle sıralandı:

“Şüpheliler Hizb-ut Tahrir terör örgütü adına;

Hizb-ut Tahrir terör örgütü fikir ve görüşleri doğrultusunda yayın yapan Köklü Değişim dergisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri,

Halaka (Sohbet) toplantıları düzenledikleri,

Örgüte eleman kazandırmak amacıyla piknik etkinliği organize ettikleri,

16-22 yaş arası çocuk ve gençlere Daris adı altında ders verildiği,

Örgütün fikir ve görüşleri doğrultusunda yazmak suretiyle yayınlattıkları,

Devletin resmi bayramlarında alternatif konferanslar düzenledikleri,

Ortak mail adresleri oluşturmak suretiyle internet üzerinden haberleştikleri tespit edildiği…”

KİTAP VE DERGİ BULUNDURMAK SUÇ SAYILDI

Savcı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların tutuklanmalarına evlerinde bulunan kitap ve dergiler olduğu açıkça görülüyor. İşte iddianamede sanıklardan ele geçirilen suç araçları şöyle anlatıldı

Şüphelilerde ele geçirilen propaganda araçları

Musa Bayoğlu’na ait;

75 adet Köklü Değişim isimli dergi
3 adet İslâm Nizamı isimli kitap
3 adet İslâm Devleti isimli kitap
3 adet Demokrasi Küfur Nizamıdır isimli kitap

Şüpheli Ömür Aldınç’a ait;
75 adet Köklü Değişim dergisi
17 adet İslâm Şahsiyeti isimli kitap
5 adet İslâmi İktisat Nizamı isimli kitap
4 adet Amerika’nın İslâm’ı Yok Etme Saldırısı isimli kitap
29 adet Filistin Çözüm Bekliyor isimli CD

Şüpheli Muhammed Ali Akkuş’a ait;
9 adet Köklü Değişim dergisi
Birer adet İslâm Devleti, (…) İslâm Nizamı, İslâmi Şahsiyet, İslâmi Nefsiyet (…) isimli kitaplar

Şüpheli Orhan Sancaktar’a ait;
1 adet Hakikat isimli dergi,
2 adet İslâmi fikirlere dayalı aylık dergi,

486 KİŞİ YARGILANIYOR

Hizb-ut Tahrir, terör örgütleri listesinde olmadığına ilişkin resmi yazı ve mahkeme kararlarına rağmen Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddiasıyla 486 kişinin yargılandığı ortaya çıktı. Yargılamalar neticesinde sanıklar hakkında istenen bin 591 yıl (1591) hapis cezasının onaylandığı, devam eden yargılamalarda ise 994 yıl hapis cezası istendiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT

16 Yorum