1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KIRGİZİSTAN

  4. Kırgızistan'da Müslüman Özbek Katliamı
Kırgızistanda Müslüman Özbek Katliamı

Kırgızistan'da Müslüman Özbek Katliamı

Kırgız-Özbek sınır kenti Oş ve Celalabad'da yaşanan katliamda 3 gün içinde 2 bin kişi öldü. İşte Kırgızistan'da yaşayan çoğunluğu İslamcı Özbeklere yönelik katliamın fotoğrafları…

23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:42A+A-

Kırgızistan'ın Özbekistan'la sınır kenti olan Oş ve Celalabad'da yaşanan katliamı Kırgız Ordusunun silahlandırdığı ve yaşları 14-20 arasında değişen Kırgız milislerin gerçekleştirdiği bildiriliyor.

 

Özbeklerin evlerini birkaç gün önceden işaretleyen milislerin, Ordunun tank desteğiyle şehirlere girip, çoğunluğu çocuk ve kadın 2 bin kişiyi öldürdüğü, yüzlerce evi yaktığı ortaya çıktı.

 

 

Milislerin Özbeklerin İslami kimliklerinden rahatsızlık duyduğu, Kırgız milliyetçisi yöneticilerin de kışkırtmasıyla bu işe kalkıştıkları söyleniyor.

 

PressMedya'da yer alan habere göre bu bölgelerde yaşayan Özbeklerin önemli bir kısmını, Özbekistan'daki İslami ayaklanma olan Andican Ayaklanması sonrası Özbek Hükümetinin saldırısında Kırgızistan'a kaçan kişiler oluşturuyor.

 

 

Katliamdan korkunç kareler

 

Katliam esnasında 10 yaşındaki kız çocuklarının dahi tecavüz edilip öldürülmüş olduğu görüntülendi.

 

Hamile kadınların karınlarının yarıldığı, insanların diri diri yakıldığı görüntülerin çoğu yayınlanamayacak durumda. Bu denenle yaşanan vahşeti ancak kısmen resmeden aşağıdaki fotoğrafları yayınlayabiliyoruz: 

 

 

Kırgız askerler Özbek avında

 

Kırgız milisler saldırıya hazırlanıyor

 

 

Saldırının gerçekleştiği yerler kırmızı renkle işaretlenmiş. Görüldüğü gibi saldırı şehrin bir noktasından başlamış ve şehrin sonuna doğru saldırganlar yakarak ilerlemişler.

 

 

 

Saldırganların çoğu reşit olmadığından yargılansalar dahi önemli bir ceza almayacaklar.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum