1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimse ‘Ahlak Bekçiliği’ Yapmasın, Herkes Ahlaksızlığa, Arsızlığa Göz Yumsun!
Kimse ‘Ahlak Bekçiliği’ Yapmasın, Herkes Ahlaksızlığa, Arsızlığa Göz Yumsun!

Kimse ‘Ahlak Bekçiliği’ Yapmasın, Herkes Ahlaksızlığa, Arsızlığa Göz Yumsun!

Toplumu açıkça çürütmeye, yozlaştırmaya yönelik her fikri, her icraatı savunan, özendiren laik ahlak ‘ahlak bekçiliği’ suçlamasıyla ifsada yönelik duyarlılığı mahkum etmeye kalkıyor!

14 Mart 2018 Çarşamba 12:28A+A-

Haksöz Haber

Medyada “metrobüste öpüşen gençlere müdahale, engelleme ya da saldırı” ifadeleriyle geçilen haberi herkes görmüştür. Zaten görülmemesi de mümkün olamaz çünkü malum kesimlerce ülkenin bir numaralı sorunu, sıkıntısı şeklinde halkın gözüne sokulmuş durumda.

Metrobüste gayrı ahlaki bir tavır sergileyen iki müfside karşı bir kişinin gösterdiği tepki üzerinden gündemleşen haberlerde tepkiye konu olan fiil gayet doğal ve masum ilan edilirken, tepki gösterilmesi ise hazımsızlık, saldırganlık, yobazlık vb. kavramlarla anılmakta.

Bu tutum açıkça ifsadın normalleştirilmesi ve benimsetilmesine yönelik kirli, ahlaksız bir kampanyadır. Ve giderek hayatın her alanına taşınmaya çalışılmaktadır.

Ahlak ve namus mefhumlarından uzak, utanma duygusunu yitirmiş bir kafa yapısı metrobüs gibi insanların topluca bulunduğu bir yerde sergilenen bu tür bir ahlaksızlığa göz yumulmasını arzu edebilir. Bu kafa yapısı sokakta, kitle ulaşım aracında, çarşıda pazarda hayvanlar misali içinden geldiği gibi davranmayı, dürtüleri neye sürüklüyorsa onu icra etmeyi normal görebilir.

Ne var ki, ahlak diye, namus diye bir kaygısı olanların toplumsal hayatı her gün biraz daha dejenere etmeye yönelik sistematik ifsad seferberliğine duyarsız kalmaları söz konusu olamaz. Bu büyük yozlaşma, yozlaştırma çabalarına paralel olarak medya eliyle yürütülen bu tür sindirme, bastırma kampanyası karşısında toplumsal ıslah sorumluluğu taşıyan herkesin daha duyarlı olması, tepki vermesi, ifsada karşı çıkması sorumluluktur!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum