1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kimlik ve Ehliyet Sorgulamada Yeni Dönem Başladı
Kimlik ve Ehliyet Sorgulamada Yeni Dönem Başladı

Kimlik ve Ehliyet Sorgulamada Yeni Dönem Başladı

Kimlik ve sürücü belgesi sorgulamalarının daha hızlı yapılması amacıyla üretilen barkod ve karekod okuyucu sistem ilk kez kullanıldı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 09:23A+A-

Güvenlik güçlerince ülke genelinde yürütülen emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen kimlik ve sürücü belgesi sorgulamalarının daha hızlı yapılması amacıyla barkod ve karekod okuyucu sistem geliştirildi.

Sorgulamalar sırasında kullanılmak üzere alınan 125 barkod ve karekod okuyucu cihazdan 60'ı Emniyet Genel Müdürlüğü, 65'i Jandarma Genel Komutanlığına verildi.

Yeni sistem, ilk kez Ankara'nın Gölbaşı girişinde bulunan uygulama noktasında kullanıldı.

Uygulama noktasında görevli ekiplerce durdurulan araçlarda bulunan kişilerin kimlik ve sürücü belgeleri yeni sistemle sorgulandı.

Sistem, yeni kimlik kartları ile sürücü belgeleri üzerinde bulunan barkod ve karekodların cihaza okutulmasıyla çalışıyor. Cihaza okutulan kimlik ve sürücü belgesine ait bilgiler 2 saniye içerisinde ekranda görülebiliyor.

Sorgulamalar, jandarma ekiplerince Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS), polisler tarafından ise Emniyet Bilgi Sistemi (Pol-Net) sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ülke genelinde uygulanan her türlü emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında kullanılacak sistem sayesinde kimlik ve sürücü belgesi sorgulamaları daha hızlı yapılacak, sorgulamalar sırasında meydana gelebilecek hatalar ortadan kalkacak.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da yeni sistemin ilk kez kullanıldığı uygulama noktasında vatandaşların kimlik ve sürücü belgelerini kontrol etti.

"SÜRATLİ, SAĞLIKLI VE ÇAĞDAŞ BİR HİZMET"

Yeni sisteme ilişkin açıklamalarda bulunan Orgeneral Çetin, hizmeti vatandaşı hizmetin ayağına götürme amacıyla yeni barkod ve karekod okuma sisteminin polis ve jandarmanın uzman ekiplerince geliştirildiğini söyledi.

Sistemin dünyada bir ilk olduğuna dikkati çeken Çetin, "Vatandaşımızın kontrol ve denetimini onların zamanını fazla almadan süratli ve doğru şekilde yapmak için bu cihazı bundan sonra yol kontrol noktalarında göreceksiniz. Bu süratli, sağlıklı ve çağdaş bir hizmet olarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur." diye konuştu.

Şu anda 40 milyon vatandaşın yeni kimlik kartını aldığını hatırlatan Çetin, diğer vatandaşların da bir an önce yeni kimlik kartlarını almasının yararlı olacağını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT