1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’nun Esedçiliği Tuttu Yine!
Kılıçdaroğlu’nun Esedçiliği Tuttu Yine!

Kılıçdaroğlu’nun Esedçiliği Tuttu Yine!

CHP tarafından dün gerçekleştirilen kurultayda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, Suriye’de nice katliamlara imza atan ve atmaya devam eden Esed rejimiyle ilişki kurması gerektiğini söyledi.

04 Şubat 2018 Pazar 11:14A+A-

Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu, Beşşar Esed rejimini anmayı unutmadı.

Kılıçdaroğlu, kurultayda yaptığı konuşmada, “Açık ve net bir çağrı yapmak istiyorum. Suriye hükümeti (Beşşar Esed rejimi) ile temasa geçiniz. Suriye’de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa Suriye devleti ile hükümeti ile derhal ilişki kurmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Suriye’de onurlu bir yaşam sürmek için sokaklara çıkan insanlara vahşi bir şekilde saldıran ve sonrasında Rusya ve İran’ın da yardımlarıyla sistematik katliamlara imza atan ve atmayı da sürdüren bir rejimle anlaşmak gerektiğini söylemek vicdansızlıktan başka bir şey olmasa gerek.

Kılıçdaroğlu, söz konusu kurultayda düzenlenen oylamada 790 oyla yeniden CHP’nin genel başkanı oldu. Diğer aday Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum