1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Başika Desteği
Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Başika Desteği

Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Başika Desteği

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye askerinin Başika'dan çekilmesini isteyen Bağdat yönetimine seslenerek “Irak halkının güvenliği için askerlerimiz Başika’da.” dedi.

11 Ekim 2016 Salı 15:08A+A-

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye askerinin Başika'dan çekilmesi yönünde açıklamalar yapan merkez Irak yönetimine seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Irak halkının güvenliği için askerlerimiz Başika’da" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri şöyle:

"Irak’ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Irak’ın kaderini Irak halkı belirlemeli dedik, söylemeye de devam edeceğiz. Ortak kültürümüz var dedik, söylemeye devam edeceğiz. Başika’da askerlerimizin bulunması sıradan bir olay değildir. Irak halkının güvenliği için askerlerimiz Başika’da bulunuyor. Buradan size ulaşan bazı söylemlerin iticiliğine kapılıp Başika'daki askerlerimizin topraklarınızı terk etmesini beklemeyin.

Sorunlar çözüldükten sonra elbette ki askerlerimiz geri çekilecektir. Musul’da, Kerkük’te terörün ayıklanmasını, IŞİD’in bölgeden çıkmasını istiyoruz. Kendi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de sağlamalıyız. Biz Irak halkıyla dost olmaya kararlıyız."

 

HABERE YORUM KAT