1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu, Hükümeti MGK Kararıyla Sıkıştırıyor
Kılıçdaroğlu, Hükümeti MGK Kararıyla Sıkıştırıyor

Kılıçdaroğlu, Hükümeti MGK Kararıyla Sıkıştırıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş'ta düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

24 Eylül 2016 Cumartesi 15:34A+A-

Cumhuriyet’te yer alan haberin konuyla ilgili kısmı şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen cemaati ile iligili 2004 yılındaki MGK kararını göstererek "Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'... Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı da mı unuttun?" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2004 yılındaki Recep Tayyip Erdoğan, Hilmi Özkök, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu, Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, M. Şener Eruygur, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzalarının bulunduğu MGK kararını göstererek "FETÖ'nün miladını buradan kabul edin. Bilmiyordum diyor. Bal gibi de biliyorsun altında imzan var" dedi.

KİMİN İMZASI VAR?

17/25'i milat aldık diyorlar. Ne oldu orada? Devletin milleti soyduğunu gördük. Kimin evinde dolarlar çıktı. Bu mazlum insanların evinde mi çıktı bunlar. İntikam alıyorsunuz. 25 Ağustos 2004. Milat bu. 'Gülen konusunda önlem alın' diyor. Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'. Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı da mı unuttun?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği o belge:

Milli Güvenlik Kurulu’nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlığıyla, “Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması”, tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmiş. MGK kararında, “Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna” ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesi için, “Ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmalıdır, eylem planı hazırlanmalıdır” deniyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum