1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu HDP Eş Genel Başkanlarıyla Görüştü
Kılıçdaroğlu HDP Eş Genel Başkanlarıyla Görüştü

Kılıçdaroğlu HDP Eş Genel Başkanlarıyla Görüştü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile bir araya geldi.

04 Ağustos 2015 Salı 20:00A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 35 dakika sürdü. 

Görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök ile HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan da yer aldı.

Kılıçdaroğlu, HDP heyetini makam odasının kapısında karşıladı.

Altay: PKK bir an önce silahları bırakmalı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de silahların susması, akan kanın durması noktasında yapılabilecekler ve bu konuda siyasi partilerin üzerine düşen görevler bakımından çok verimli, faydalı, olumlu bir görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öncelikle herkesin içinin rahat olmasını isteriz ki CHP olarak; Türkiye asla ve asla bölünmeyecek, barış, huzur, kardeşlik içinde yoluna devam edecektir. Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün ve iç barışının en büyük teminatı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elbette siyasi partilerle birlikte ama CHP Türkiye'de barışın tesisinin ana aktörü olma misyonunu, iddiasını ve görevini sürdürmeye devam edecektir."

"Elde silahla barış istenmez"

Hiçbir hak talebinin insan hayatına kasta dayanak olamayacağını dile getiren Altay, "Bununla beraber teröre karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır almasının gereğinin altını da tekrar özenle çizmek istiyoruz. Elbette ortada bir terör, kan ve acılar var. PKK şunu bilmelidir ki; elde silahla barış istenmez. PKK'nın yönelttiği silah, 7 Haziran'da ortaya konulan demokrasi ve barış talebine ve barış iradesine yönelmiş bir silahtır" diye konuştu.

Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güya 'barış istiyoruz, hak istiyoruz' adı altında bugün akan kanlar, yöneltilen silahlar, 7 Haziran'da ortaya konan barış ve demokrasi iradesinedir. Kafasına silah dayanan hiç kimsenin de barış çığlıklarını duyması mümkün değildir. Bu bakımdan PKK'nın derhal silah bırakarak, barış dilini konuşması lazım.     

Elbette devletin üzerine düşen görevler vardır. Devlet de üzerine düşen görevleri mutlaka yerine getirmelidir. Ancak kafaya silah dayanmışken, barış sesini kimsenin duyması mümkün değildir. Türkiye'de barış isteyenlerin sesinin duyulması, barış isteyenlerin amacının gerçekleşmesi için PKK'nın mutlaka ama mutlaka bir an önce silahları bırakması lazımdır. CHP olarak, Türkiye'de terörün sonlanması, barışın tesisi, ulusal bütünlüğümüzün korunması noktasında bundan sonraki süreçlerde de üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. Türkiye en kısa sürede barış iklimine, barış ortamına kavuşacaktır. Türkiye'yi kimse bölmeyecek, bölemeyecektir."

Altay, "HDP'nin PKK'ya olan tavrı konusunda CHP'nin bir talebi oldu mu?" şeklindeki soru üzerine de "HDP'nin, PKK'ya yönelik, Sayın Demirtaş'ın son günlerde bizce de çok olumlu karşılanan samimi, iyi niyetli çabalarını, feryadını Türkiye'de duymayan kalmadı. Tabii biz de duyduk. Sayın Demirtaş'ın bu çabalarını olumlu buluyoruz" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT