1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu: FETÖ'ye 1 Kuruş Aktarılmışsa Önce Ben Görevden Alırım
Kılıçdaroğlu: FETÖ'ye 1 Kuruş Aktarılmışsa Önce Ben Görevden Alırım

Kılıçdaroğlu: FETÖ'ye 1 Kuruş Aktarılmışsa Önce Ben Görevden Alırım

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gel beraber FETÖ'ye kim kaynak aktardı tartışalım. Bizim belediye başkanımızdan bırakın 1 milyon lira, bir kuruş FETÖ'ye para aktarıldıysa önce ben görevden alırım." dedi.

05 Ocak 2018 Cuma 21:51A+A-

Murat Hazinedar'ın Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediyeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bina önünde toplanan partililere seslendi.

"İstanbul'a ihanet edenleri tek tek açıklayacağız"

Türkiye'nin birçok derdi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Belediyelerimizle uğraşıyorlar. Buradan, sesleniyorum, Beşiktaş'tan, İstanbul'dan sesleniyorum, bütün Türkiye duysun, bütün dünya duysun. 14 belediye başkanımızı alsan dahi, ne yaparsan yap İstanbul'u alacağız. İstanbul'a ihanet edenleri tek tek açıklayacağız." dedi.

Herkes gibi kendilerinin de hesap verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eder. Her kuruşun hesabını verir, her davranışının hesabını verir siyasetçi. Siyasetçi kaçmaz, hesap vermekten kaçınamaz." dedi.

"İddialar safsata"

Mal bildirimi konusunda savcılığın takipsizlik kararı verdiğini, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun da yapılan şikayeti inceleyerek 15 Mart 2016'da "Bu mal varlığında hiçbir şey yok." dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi siz bunu gerekçe göstererek belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Doğru değil. 'İhalede usulsüzlük var.' Olabilir, şikayettir. Vatandaş şikayet eder, belediyeden birisi şikayet eder, esnaf şikayet eder, belediye meclisi üyesi şikayet eder. Olabilir. Şikayet ne olur? İncelenir. İncelenmesi gerekiyor mu? Evet gerekiyor. İtiraz ettik mi? Hayır etmedik. İncelenmiş. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu 20 Eylül 2016'da, 'Bu iddiaların tamamı safsata, bunların hiçbirisi doğru değil.' demiş. Ben mi söylüyorum? Hayır. Kim söylüyor? İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu söylüyor. Raporu vermiş mi? Evet. Daha ne istiyorsunuz. 'İhaleye fesat karıştırma.' Belediye Başkanımız ihaleye fesat karıştırmış. İhbar gidiyor. İncelenir mi? Elbette incelenir. İtiraz ettik mi? Hayır etmedik. Buyurun inceleyin. Biz bir şey söyledik mi? Hayır. İnceliyorlar. Araç kiralama, çöp toplama, vesaire. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü 8 Nisan 2016'da diyor ki, 'Burada bir fesat falan yok kardeşim.' Ben söylemiyorum. İhbarı yapan kişi diyor ki, 'Bu mahalli idareler Genel Müdürlüğü doğru değil, iyi incelemedi.' Olur, vatandaş şikayet edebilir."

Kılıçdaroğlu, bunun üzerine dosyanın Danıştay'a gittiğini, oranın da ihalede fesat olmadığına karar verdiğini dile getirerek, buna rağmen Belediye Başkanı'nın, Türkiye'nin gündemini değiştirmek, emeklinin ve işçinin kendisini düşünmemesi, milletin dikkatini başka noktalara çekmek için açığa alındığını ileri sürdü.

"Belediye Başkanımızı FETÖ'cülükle suçluyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazinedar'ın FETÖ'cülükle suçlandığını belirterek, "Ne FETÖ'cüsü kardeşim. Aynı menzile siz yürümüyor muydunuz?" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz, Ergenekon'da uygulanan taktiğin kendilerine de yapıldığını, FETÖ yönteminin uygulandığını öne sürerek, Balyoz'da ve Ergenekon'da birilerinin püskürtüldüğünü, susturulduğunu ancak kendilerinin susmayacağını ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini anlattı.

FETÖ'ye kaynak aktarıldığı iddiası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye kaynak aktarıldığı iddialarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Buradan söylüyorum: Kendine güveniyorsan, gel beraber FETÖ'ye kim kaynak aktardı tartışalım. Ama ben Beşiktaş'tan çok net şunu söylüyorum: Bu belediyeden, bizim belediye başkanımızdan bırakın 1 milyon, 100 bin lira, bin lira, bir kuruş FETÖ'ye para aktarıldıysa belediye başkanını gelir önce ben görevden alırım. Bu kadar açık söylüyorum. Şimdi ben o beyefendilere de soruyorum. FETÖ'ye dünyanın parasını aktarırken hesabını verdiniz mi? FETÖ, FETÖ diye konuşuyorsun, geziyorsun. Kol kola, yürek yüreğe, bilek bileğe idin. 'Ne istediniz de vermedik?' Türkiye'yi verdin sen kardeşim. Şikayet ediyor şimdi. FETÖ yöntemiyle mücadele ediyor. Aynı mücadele, aynı taktik. FETÖ onu korkuttu. Bunlar da bizi korkutacak sanıyor. Feriştahın gelse biz korkmayız kardeşim. Boğazımızdan aşağıya haram lokma inmedi ki korkacağız senden."

Televizyon programında karşı karşıya gelme teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çıksalar da bütün kirli çamaşırlarını döksek ortaya. Ben de biliyorum çıkamazlar. Çünkü onlar suçlu olduklarını gayet iyi biliyorlar. Kendi belediye başkanlarını istifa ettiriyorlar. Yolsuzluk yapmış, istifa et. O da kuzu kuzu istifa ediyor, kuzu kuzu... 'Olur' diyor 'Emredersin'... Malı götürmüş zaten, dünyalığını yapmış. 'Bak istifa etmezsen seni içeri atarım...' 'Emredersin.' diyor, ayrılıyor. 'Şimdi sıra Kılıçdaroğlu'na geldi.' diyordu, 'O da istifa ettirsin...' Niye? Vatandaşa hizmet eden belediye başkanı niye istifa ettirilsin? Bizim belediye başkanlarımız namuslu insanlardır, yürekli insanlardır, kararlı insanlardır. Ayrımcılık yapmayan insanlardır, bizim belediye başkanlarımız. İnceledin kardeşim, 180 sefer incelemişsin, bir daha incele. 50 sefer incele, 100 sefer incele. Verilmeyecek hesabımız yok ki. Hesap vermeyi biz namuslu görev kabul ederiz. Vatandaşın parasını harcıyorsun, niye hesap vermeyeyim. Vereceğiz hesabını. Eksiğimiz varsa tamamlarız, yanlışımız varsa tamamlarız. FETÖ'ye yardım yapmış. Bir daha söylüyorum, bırakın 50 milyonu 100 milyonu, 1 kuruşluk, Beşiktaş Belediyemizin FETÖ'ye yardım yaptığını ispat etsinler belediye başkanını önce biz görevden alırız ama ben senin FETÖ'ye hangi ihaleleri verdiğini, hangi paraları verdiğini, hangi makamları verdiğini tek tek biliyorum. Sen FETÖ'yle beraber kucak kucağa yaşıyordun, 'Ne istediniz de vermedik? diyordun. Türkiye'yi teslim ettin. Türkiye'nin namusu olan Kozmik Oda'yı teslim ettin. Devletin bütün sırlarını sen teslim ettin oraya."

Görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar, eşi Özlem ve oğlu Yaşatan Hazinedaroğlu, İl Başkanı Cemal Canpolat, belediye başkanları ve milletvekilleri de kürsüde yer aldı.

AA

HABERE YORUM KAT