1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu: Çatı mı Kaldı?
Kılıçdaroğlu: Çatı mı Kaldı?

Kılıçdaroğlu: Çatı mı Kaldı?

MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminin 4. turunda geçersiz oy kullanacağını açıklamasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Çatı aday İhsanoğlu'nu destekler misiniz' sorusuna, "Çatı mı kaldı" yanıtını verdi.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 16:12A+A-

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dördüncü turda geçersiz oy kullanacaklarını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu girişinde gazetecilerin 'Çatı aday İhsanoğlu'nu destekler misiniz?' sorusuna "Çatı mı kaldı" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın adaylığını 3. turda da geri çekmeyeceklerini söyledi.

Gök: Umarım MHP kararını gözden geçirir

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Devlet Bahçeli'nin açıklamasına ilişkin, "Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır" dedi.

Seçimin ilk iki turunda CHP'nin fire verdiğinin hatırlatılması üzerine de Gök, "Meclis Başkanlığı konusunda bir grup kararı almadık ama farklı davranan arkadaşlarımızın CHP kültürüne ve disiplinine uygun davranması gerekirdi” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimin dördüncü turunda da oylamaya katılacaklarını ve adayları İhsanoğlu'nun bu tura kalmaması halinde bile pusulaya İhsanoğlu'nun adını yazacaklarını söylemişti.

Bahçeli, "Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında oy pusulasında isim yok; o zaman ne yapacaksınız?' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manâsı odur" demişti.

MHP'nin oylarının geçersiz olması durumunda CHP ve HDP aynı adayı desteklese dahi, bu iki partinin milletvekili sayısı AKP'yi geçemediği için, seçimi İsmet Yılmaz'ın kazanması büyük ihtimal.

Kaynak: Al Jazeera, AA

HABERE YORUM KAT