1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Keşmir'e Çözüm İçin Üst Düzey Görüşmeye Davet
Keşmir'e Çözüm İçin Üst Düzey Görüşmeye Davet

Keşmir'e Çözüm İçin Üst Düzey Görüşmeye Davet

Hindistan Dışişleri Müsteşarı Jaishankar, Cammu Keşmir bölgesindeki sorununa çözüm için Pakistan'a davet edildi.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 18:33A+A-

İslamabad yönetiminin, Cammu Keşmir bölgesindeki sorununu görüşmek üzere Hindistan Dışişleri Müsteşarı Subrahmanyam Jaishankar'ı ülkeye davet ettiği bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Keşmir sorununa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları doğrultusunda adil bir çözüm bulunması için Jaishankar'a mektup gönderildiği ifade edildi.

Mektupta meseleye "Cammu Keşmir halkının iradesi doğrultusunda" bir çözüm bulunmasının öneminin vurgulandığı ve Jaishankar'ın ülkeye davet edildiği belirtildi.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahid'in liderlerinden Burhan Wani'nin şehit edilmesinden bu yana gerçekleştirilen gösterilerde 63 kişi hayatını kaybetmiş, en az 2 bin siville bin 600 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Bölgenin çeşitli yerlerinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan bölgede şimdiye kadar 70 bin kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor. Hindistan, bölgede yarım milyon asker bulunduruyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT