1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Keşmir'de Eğitim Hayatı Durdu
Keşmir'de Eğitim Hayatı Durdu

Keşmir'de Eğitim Hayatı Durdu

Keşmir'de son aylarda yaşanan okul yangınları ve dün Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan çatışmada 6'sı sivil 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bölgedeki okullar süresiz olarak kapatıldı.

02 Kasım 2016 Çarşamba 14:34A+A-

Hindistan işgali altında bulunan Cammu Keşmir'de 30 Ekim tarihinde bir gün içinde üç okul birden ateşe verildi. Son iki ay içinde 20 okulun kundaklandığı ülkede devlet yangını çıkaran kişiler hakkında araştırma başlattı.

Yetkililerden yapılan açıklamada yangının çıkış nedenini bilmedikleri kimliği belirsiz kişilerce yapıldığı bildirildi. Polis okul yangınlarıyla ilgili 21 kişinin tutuklandığını 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Eski Başbakan ve Muhalefet lideri Ömer Abdullah olayların ardındaki kişiler hakkında sıkı ceza verilmesi çağrısında bulundu. Yangın olaylarının artması sonrası okul idareleri, yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonrasında öğremenlerin binaların güvenliği konusunda gece nöbeti tutmak için gönüllü oldukları açıklandı.

Keşmir'de son dört aydır artan çatışmalar sebebiyle 174 okul kapalı tutuluyordu. Hindistan-Pakistan arasında artan gerginlik ve Keşmir sınırındaki çatışmalar sonrası bu sabah, dünkü sekiz kişinin ölümünün ardından Keşmir'de buluanan 300 okulun süresiz olarak kapatılmasına karar verildi.

Cammu Keşmir sınırındaki köyde çapraz ateşte kalan 2'si çocuk 4'ü kadın 6 sivil hayatını kaybederken 2 Pakistan askeri de çıkan çatışmada öldürüldü. Hint askerlerince açılan ateş sonucu çıkan çatışmalarda 22 kişi de yaralandı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT