1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Kerkük'teki 12 Bin Polisin Kasım Ayı Maaşı Gönderilmedi
Kerkük'teki 12 Bin Polisin Kasım Ayı Maaşı Gönderilmedi

Kerkük'teki 12 Bin Polisin Kasım Ayı Maaşı Gönderilmedi

Irak İçişleri Bakanlığı, daha önce görevden aldığı Kerkük Polis Müdürü KYB'li General Cemal Tahir'in görevine devam etmesi üzerine Kerkük'teki 12 bin polisin kasım ayı maaşını göndermedi.

30 Kasım 2015 Pazartesi 12:03A+A-

Kerkük'te geçen eylül ayında IŞİD militanlarına düzenlenen bir operasyon, Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) mensup Polis Müdürü Cemal Tahir ile Şii Türkmen Kerkük İstihbarat Müdürü Orhan Cuma arasında anlaşmazlığa neden olmuştu. Bunun üzerine Kerkük Valiliği, Orhan Cuma'yı görevden almıştı. Irak İçişleri Bakanlığı da buna misilleme olarak Polis Müdürü Cemal Tahir'in görevine son vermişti. Ancak Cemal Tahir'in görevine devam etmesi Irak merkezî hükûmetinin tepkisine neden oldu. İçişleri Bakanlığı, Kerkük'teki 12 bin polis memurunun kasım ayı maaşını göndermedi. Kerkük yerel yönetimi ise söz konusu karara tepkili.

Kerkük İl Meclis Başkanı Rebvar Talabani, polis memurlarının maaşlarının ödenmemesinin yasal olmadığını belirterek, “Maaşların neden ödenmediğini araştırmak için bir komisyon kuracağız.” dedi.

Kerkük İl Meclisi Kürt Kardeşlik Listesi Üyesi ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük İl Sorumlusu Muhammet Kemal da Irak İçişleri Bakanlığı’nın polislerin maaşını kesme hakkı olmadığını savundu.

KYB Milletvekili Rebvar Taha ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu karar etik bir davranış değildir. İçişleri Bakanı kararında ısrarlı olursa bu, terör ve IŞİD'i destekleme anlamına gelir.” dedi.

Kerküklü Arap siyasetçi ve eski Kerkük Vali Yardımcısı İsmail el-Hadidi, anlaşmazlığın İçişleri Bakanlığı ile Kerkük Polis Müdürü arasında yaşandığını aktararak, olayın polis memurlarına yansıtılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT