1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kendini Hakim Yerine Koymak Karar’a Yakışmadı!
Kendini Hakim Yerine Koymak Karar’a Yakışmadı!

Kendini Hakim Yerine Koymak Karar’a Yakışmadı!

Karar gazetesinin bugün manşetten verdiği bir “haber” iktidarlara yandaş veya muhalif fark etmeksizin Türkiye medyasının genel bir hastalığını yansıtması açısından manidar.

28 Mart 2018 Çarşamba 15:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde polisin bir eğitim kurumuna yönelik gerçekleştirdiği baskın sonucunda onlarca kişi gözaltına alındı. Operasyon emri veren savcılık makamının iddiası bu kurum ve müntesiplerinin IŞİD’le irtibatlı oldukları yönünde. Soruşturma ve mahkeme safhasında son kararı mahkeme verecek.

Bu gelişmeyi manşetten veren Karar gazetesi ise kendisine hiç de yakışmayacak şekilde 28 Şubat medyasının dilini kullanmayı tercih etti. Daha yargı aşamasındaki bir olayı adeta kendisini hakim yerine koyup hükme bağladı. Neymiş, bunlar “selefi-tekfirci” imiş; IŞİD’e adam kazandırmaya çalışıyor ve çocuklarını da bu örgütün ideolojisi doğrultusunda eğitiyorlarmış?! Bir de Karar gazetesi henüz sanık konumunda olan insanların fotoğraflarını da göstermekten, teşhir etmekten ve dolayısıyla hedef haline getirmekten geri kalmamış. Hani “masumiyet karinesi” vardı? Ya mahkeme bugün böyle pervasızca ifşa edilen insanların yarın öbür masumiyetine hükmetse ve haklarında beraat verse? NE olacak o vakit? Bu yaklaşım tarzıyla söz konusu insanların hukukunu çiğneyen Karar gazetesi özür dileyecek mi? Özür dilese bile bu durum o insanları hedef olmaktan alıkoyacak mı?

*

Bahadır Kurbanoğlu’nun Hilal TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Sözü Esirgemeden programının bu sabahki oturumunda konuyla ilgili yaptığı değerlendirme:

HABERE YORUM KAT

5 Yorum