1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Kemalizm’i ve Kemalistleri Kim Liste Dışı Bırakıyor?”
“Kemalizm’i ve Kemalistleri Kim Liste Dışı Bırakıyor?”

“Kemalizm’i ve Kemalistleri Kim Liste Dışı Bırakıyor?”

Kemalist kimlikleriyle bilinen Doğu Perinçek ve Haydar Baş ile CHP arasında gerçekleştirilen ittifak görüşmelerini irdelediği yazısında Kenan Alpay, Kemalizm ideolojisinin kendi sahiplerine dahi fayda sağlayamadığına dikkat çekiyor.

22 Mayıs 2018 Salı 11:04A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçen hafta Sabah’tan Şebnem Bursalı’ya verdiği röportajda tartışmaya değer pek çok görüş yer alıyordu. Bahçeli bir taraftan Kudüs davasına sahip çıkıp İsrail’e yönelik sert eleştirilerde bulunuyordu. Fakat diğer taraftan isimler de vererek cinayet, gasp, haraç gibi suçları organize etmiş ülkücü mafya liderlerini “kader kurbanları” olarak niteleyerek acil bir af çıkarılmasını talep ederken aksi durumda seçimlere kısa bir süre kala cezaevlerinde isyanlar çıkabileceğine dair tehditkâr bir üslup sergiliyordu.

Rakip ittifakı oluşturan partileri kestirme yoldan ve net bir biçimde “FETÖ’nün siyasi ayağı” olarak niteledikten sonra Devlet Bahçeli karşı karşıya kalınan felaketi (+5K) ve (-1K) diyalektiğiyle şöyle formüle ediyordu: “Türkiye'de kriz, kaos, kutuplaşma, kargaşa, kavga yani 5 K'yi doğurur. K olarak aklına ne geliyorsa Kemalizm’in dışında hepsi var yani anlayacağınız.” CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ittifakı hakikaten de Kemalizm’i dışlıyor mu? Kemalizm’i dışlamak veya seyreltmek ya da konjonktürel olarak seçim süreci dolayısıyla söylemlerdeki ağırlığını düşürmek siyasi partiler ve ittifaklar açısından kriz, kaos, kutuplaşma, kargaşa ve kavga doğuracak bir misyonla mücehhez olmak anlamına mı gelir? Evet, tartışılmaması imkansız, çözüme kavuşturulmadan ilerlenmesi mümkün olmayan bir mesele duruyor önümüzde.

(…)

Yazının devamını okumak için tıklayın: Kemalizm’i ve Kemalistleri Kim Liste Dışı Bırakıyor?