1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Keferya, Fua ve Zebadani'deki Ateşkes Sona Erdi
Keferya, Fua ve Zebadani'deki Ateşkes Sona Erdi

Keferya, Fua ve Zebadani'deki Ateşkes Sona Erdi

Suriye'nin üç ayrı bölgesinde rejim güçleri ve Esed destekçisi Hizbullah milisleri ile direnişçiler arasındaki ateşkesin sona erdiği bildirildi.

29 Ağustos 2015 Cumartesi 23:26A+A-

AA muhabirinin direniş kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İran heyeti ile Suriyeli direnişçiler arasında müzakere edilen İdlib kırsalındaki Fua ve Kafraya köyü ile Lübnan sınırında yer alan Şam'ın Zebadani ilçesi için varılan ateşkes anlaşması başarısızlıkla sonuçlandı.

AA muhabirine konuşan Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Ebu Abdurrahman, rejimin tutuklu kadın ve çocukları sebest bırakmaması nedeniyle ateşkesi sona erdirdiklerini belirtti.

Kaynaklar, ateşkesin sona ermesinin ardından Fetih Ordusu'na bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin İdlib kırsalındaki Fua köyüne cehennem toplarıyla saldırdığını ifade etti.

Ahraru'ş Şam ile İran heyeti arasında Keferya, Fua ve Zebadani'de 12 Ağustos'ta 48 saatlik ateşkes ilan edilmiş, ateşkesin uzatılması için yürütülen müzakereler, 15 Ağustos'ta, İran tarafının Zebadani ve çevresindeki sivil halkın tehciri konusunda ısrar etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

HABERE YORUM KAT