1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kdz. Ereğli'de Darbecilerin Katliamına Protesto
Kdz. Ereğlide Darbecilerin Katliamına Protesto

Kdz. Ereğli'de Darbecilerin Katliamına Protesto

Bugün saat 17:30'da kdz.Ereğli'de kaymakamlık binası karşısındaki park alanında, Mısır darbecilerinin katliamları FEDA-DER tarafından protesto edildi.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 19:46A+A-

Bugün saat 17:30'da kdz.Ereğli'de kaymakamlık binası karşısındaki park alanında, Mısır darbecilerinin katliamları FEDA-DER tarafından protesto edildi. Bilal YILDIZHAN tarafından sunumu yapılan, Davut OLGUN tarafından basın açıklaması okunan eylemde, Şehidlerimizin ümmeti yeniden diriltenler olduğu, yaşanan katliamlara sonuna kadar direnileceği, zulme destek veren, ses çıkarmayan, boyun eğen herkesin bu vahşetten sorumlu olduğu dile getirildi. Eylemde,  " Darbeciler Yenilecek Müslüman Kardeşler Kazanacak" , "Paşaların Tankı Susturamaz Halkı", "Direniş Adalet Özgürlük", "Yaşasın Küresel İntifada", "Defol Sisi Seninleyiz Mursi" sloganları atıldı.

_mg_8628.jpg

wp_20130727_004.jpg

wp_20130727_005.jpg

Basın açıklaması metni :

ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI ÜMMETİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GETİRECEK!..

Ramazan ayını idrak etmeye çalıştığımız bu günlerde gözümüz kulağımız Mısır’da. Kalplerimiz kardeşlerimiz ile beraber atmaya devam ediyor. Her sahura yeni katliam haberleri ile uyanma endişesi ile uykularımız kaçıyor. Yaşananlar, endişelerimizde haklı olduğumuzu göstermeye devam ediyor. Darbeciler azgınlıkta sınır tanımıyor. Halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak iktidara gelmiş bir yöneticiden hala haber alınamıyor. Meydanlarda, zulme boyun eğmeyeceklerini haykıranlar, adeta terörist ilan edilerek akıllarımızla dalga geçiliyor. Bu kadar pervasız ve azgınca davranan darbeci güruh, bütün dünyanın gözleri önünde kardeşlerimizi acımasızca katletmeye devam ediyor. Haklı talepleri ve savundukları değerleri uğruna meydanlarda iftarlarını açan, sahurlar yapan, rablerine avuçlarını açarak dualar eden kardeşlerimizin sabah namazlarını kılarken kalleşçe katledilmesinin acısı, taze bir şekilde hafızalarımızdayken, yeni bir katliam haberi ile güne uyandık. Dün gece Adeviyye meydanında sahurlarını yaparak sabah namazlarını kılmakta olan kardeşlerimiz keskin nişancılar tarafından katledildi. Şuan itibari ile ölü sayısı 200’e yaralı sayısı da 5000’lere dayanmış durumda. Kardeşlerimiz vücutlarının her yerinden hedef gözetilmeksizin ateşli silahlar ile yaralanmış durumdalar ve birçoğunun da durumu ağır. Darbeciler bir kez daha o beyinsiz kafaları ile Müslümanları korkutarak sindirerek meydanlardan uzaklaştırabileceklerini zannediyorlar. Onlar bir hesap yapıyorlar ama Rabbimizin de bir hesabı var.

Başta Amerikan emperyalizmi ve Suud sermayesinin desteğini alan bu katillere BM, körfez ülkeleri, Rusya, Çin gibi büyük güçler de siyasi desteklerini esirgemiyor. Darbeci zalimleri ilk tebrik eden 100.000’den fazla insanın katili olan kan emici Es’ed’in olması bizleri şaşırtmıyor. Suriye’deki Baas iktidarının en büyük destekçisi İsrail, Mısır’daki darbecileri halk kahramanı ilan ediyor. Mısır halkının bağrından çıkan Mursi’nin kapı dışarı ettiği zalim İsrail ve kâfir Es’ed’in büyükelçisine kapılar darbeciler tarafından sonuna kadar açılıyor. Gazze’de yokluk içinde yaşayan kardeşlerimizin hayat damarları olan tüneller yıkılarak tek geçiş kapıları olan Refah kapısı kapanıyor. Zalim Baas’ın Suriye’deki zulümlerine ortak olarak zalimlere meyleden İran ve yandaş güruhu ise bıyık altından olanlara gülerek stratejik hesaplarının hayallerinde geziniyor.

Tüm dünyadaki müstekbirler, işbirlikçiler, strateji peşinde koşan siyasal hurafeciler iyi bilsinler ki biz Müslümanların tek yardımcısı vardır. O da âlemlerin Rabbi olan ALLAH’tır. Adeviyye meydanında bildiri yayınlayan kardeşlerimizin de belirttiği gibi ‘’ Onların silahları varsa bizlerin de Aziz ve Cabbar olan ALLAH’ımız var. Bizler yalnız Allah’a güvenir ve yalnız O’ndan yardım bekleriz. Zalimlere asla boyun eğmeyeceğiz. Mısır’daki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Dün olduğu gibi bugun de yarın da meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Şam’ın çıkmazlarında Nil’in kenarlarında, Hama’da, Humus’ta, Kahire’de, şehirlerimizin caddelerinde sokaklarında yalnız ve yalnız Rabbimizi Tekbir  etmeye, “ALLAHU EKBER” diye dilimizle, gönlümüzle, eylemlerimizle haykırmaya devam edeceğiz.

Ey Müslümanlar Haykırın!

Eğer yalnız Allah’tan korkarsanız sizi korkutacak hiçbir güç yoktur. Eğer Allah’a teslim olursanız, sizi teslim alacak hiçbir güç yoktur. Bugün dinimiz için, mukaddesatlarımız için direnme günüdür. İzzetimiz, şerefimiz, haysiyetimiz, için direnme günüdür.

Ey Mısırlı Müslümanlar

Direnin, itiraz edin, susmayın, teslim olmayın. Rabbimizin Kur’an’ında buyurduğu gibi;

“Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olan sizsiniz”

Bizler Ereğli’de faaliyetlerine devam eden FEDA-DER (Fikir ve Eğitim için Dayanışma-Adalet Derneği) olarak buradan sesimizi ulaştırabildiğimiz herkese seslenmek istiyoruz. Seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Dün ve bugun kardeşlerimizi katleden her kademedeki darbeciler hesap vermelidir.Muhammed Mursi'nin ve ölümü göze alarak direnen kardeşlerimizin, İhvan-ı Müslimin'in sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT