1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK'ya Eşzamanlı Operasyon: 150 Gözaltı
KCKya Eşzamanlı Operasyon: 150 Gözaltı

KCK'ya Eşzamanlı Operasyon: 150 Gözaltı

TEM ekipleri, KCK'ya yönelik İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Ş.Urfa ve G.Antep'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

04 Ekim 2011 Salı 11:19A+A-

İSTANBUL’DA 83 GÖZALTI

İstanbul'da KCK'ya yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli semtlerde takibe aldıkları adreslere yönelik düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda KCK'nın İstanbul sorumlusu olduğu öne sürülen M.K'nın da aralarında bulunduğu 83 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, Adli Tıp Kurumu ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiler.

DİYARBAKIR’DA 40 GÖZALTI

Diyarbakır'da da KCK'ya yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Belediye başkan yardımcıları, BDP yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mardin ve Diyarbakır'daki çok sayıda adrese sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı. Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saat 04.00'da yaptığı operasyonda aralarında belediye çalışanlarının da olduğu yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı.

Daha önce Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kardelen Kadın Derneği'nin yöneticiliğini yapan Mardin Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel de gözaltına alınanlar arasında. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Demirel, gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildi.

GAZİANTEP'TE 20 GÖZALTI

Gaziantep'te KCK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BDP Gaziantep İl Başkanı ve Şahinbey ilçe başkanının da bulunduğu belirtiliyor.

Ekiplerin, Gaziantep'te iki derneğe yaptığı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Derneklerdeki bilgisayarlara el konulurken, operasyonda toplam 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların KCK adına yapılan gösterileri organize ettiği öğrenildi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheliler sağlık muayenesinin ardından adliyeye çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT