1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK/PKK HÜDA PAR'ı Tüm Şehirlerde Hedef Gösterdi
KCK/PKK HÜDA PAR'ı Tüm Şehirlerde Hedef Gösterdi

KCK/PKK HÜDA PAR'ı Tüm Şehirlerde Hedef Gösterdi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde HÜDA PAR üye ve gönüllülerine yönelik saldırılarda bulunan PKK/KCK yönetimi, HÜDA PAR'ı hedef göstererek, yandaşlarına, "Kürdistan'ın tüm şehirleri ve kasabaları ayağa kalkmalı" çağrısı yaptı.

27 Aralık 2014 Cumartesi 21:45A+A-

PKK/KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Cize’de yürürlüğü konulan kaos planıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "HÜDA PAR’ın devlet tarafından kullanıldığı' iftirası dillendirerek yandaşlarına hedef gösteren KCK, saldırıları başlatan HÜDA PAR Camiasıymış gibi bir algı oluşturarak, "Kürdistan’ın tüm şehirleri ve kasabalarının ayağa kalkarak, saldırganlara tutum koyması ve saldırıya uğrayanlara sahip çıkması gerekir." çağrısı yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamanın devamında Hükümete de suçlamalar yönelten KCK, “1990’lı yıllarda hizbulkontra, JİTEM ve başka derin devlet operasyonlarıyla halkın mücadelesi ezilip ‘asayişin’ sağlanması hedeflenirken, şimdi de Hüda-Par ya da başka yönlendirilmiş kesimlerle halka saldırıp asayişi sağlamayı hedeflemektedirler. Asayişten maksatları, halkın direnişinin ve örgütlülüğünün dağıtılıp sindirilmesidir. Cizre saldırısıyla birlikte Hükümetin asayişten ne anladığı bir daha görülmüştür.

Halkımız bu saldırıların bilinçli, planlı ve örgütlü olduğunu görerek örgütlenmesini arttırmalı ve öz savunmasını güçlendirerek bu tür saldırganlıklara fırsat vermemelidir. Cizre saldırısı ortaya koymuştur ki, Hüda-Par denilen çevreler 1990’lı yıllarda olduğu gibi derin devlet ve istihbarat örgütleri tarafından kullanılmaktadır. Zaten bu çevrelerin yayın organlarında her gün Kürt Özgürlük Hareketi düşmanlığı yapılması, bu çevrelerin politikalarını ve neyi amaçladıklarını ortaya koymaktadır. Kürt basını sorumlu bir yayıncılık yaparken, bu çevrelerin basını çatışmanın zeminini hazırlayan ve kışkırtan bir yayıncılık yapmaktadır. Devlet bu çevreleri Kürt halkına saldırtmak isterken, bu çevreler de sürekli devletin halka ve gençlere saldırması için çağrı yapmaktadır” iddialarında bulundu.

“HÜDA PAR’ın devlet tarafından kullanıldığı” yalanı üzerinden yandaşlarına tüm şehirlerde HÜDA PAR üye ve gönüllülerine saldırmaya KCK açıklamasında, “Tüm halkımız Hüda-Par’ın devlet tarafından kullanıldığı ve bu güçlerin de Kürt Özgürlük Hareketi'ne düşmanlıktan vazgeçmediğini görerek Cizre’de ya da başka bir yerde halka bir saldırı olduğunda Kürdistan'ın tüm şehirleri ve kasabaları ayağa kalkmalı, saldırganlara tutum koyarak saldırıya uğrayan halkımıza sahip çıkmalıdır. Saldırganlar haklın bu tutumunu görmeli ve saldırı cesaretleri kırılmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum