1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kazan'da Gülen Cemaati'ne Yakın Okullardan Askeri Üniforma Çıktı
Kazan'da Gülen Cemaati'ne Yakın Okullardan Askeri Üniforma Çıktı

Kazan'da Gülen Cemaati'ne Yakın Okullardan Askeri Üniforma Çıktı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Gülen Cemaati'ne yakın okullarda askeri üniformalar bulundu.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 13:06A+A-

DHA'nın haberine göre Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Gülen Cemaati'ne yakın okullarda askeri üniformalar bulundu. Polis, üniformaların 4'üncü Ana jet Üs Komutanlığı'ndan kaçan askerlere ait olabileceği ya da darbenin gerçekleşmesi halinde başka bir amaçla kullanılmak üzere okullara bırakılmış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruyor.

15 Temmuz akşamı darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Ankara'nın Kazan İlçesi'nde de okul ve yurtlarda yapılan arama sonucu uygunsuz binalar kapatılmaya başlandı. Kazan'da Gülen Cemaati'ne yakın 2 eğitim kurumu ve 2 öğrenci yurdu, Kazan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Mühürleme işlemi ardından bazı okul ve yurtların camlarının kırılarak içeri girildiği, bazı bilgisayar ve suç oluşturabilecek kanıtların karartılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Gülen Cemaati'ne yakın okul ve yurtlarda yapılan aramalarda, rütbeleri sökülmüş 15 askeri üniforma ele geçirildi. Bir poşete konularak depoya kaldırılan üniformalara emniyet güçleri tarafından el konuldu.

Okulda görevli personelin müsamere için kullanıldığını iddia ettiği kıyafetlerin ilkokul çocukları için uygun olmadığı belirtildi. Polis, kıyafetlerin 4. Ana jet Üssü'nden kaçan askerlere mi, yoksa darbenin başarılı olması halinde başka bir amaç için mi kullanılmak istendiğini araştırıyor.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Bu; ihanet çetesinin icraatlarından biri. Samanyolu Okulu'nda, Kazan'daki okullarından birinde askeri üniformalar bulunmuş. Biz bu olayları takip ediyoruz tabii. Bunların ne kadar iç içe olduğunu, devletin bu okulları kapatmakta ne kadar haklı olduğunu gösteren bir gelişme bu da. Bu kadar ihanet içinde olabileceklerini kimse beklemiyordu. Ama bunlar gerçek yüzlerini 15 Temmuz gecesi gösterdiler bize. Devlet te bunların gereğini yapacaktır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum