1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kazakistan Hükümeti FETÖ ile Bağlantılı Okullara El Koydu
Kazakistan Hükümeti FETÖ ile Bağlantılı Okullara El Koydu

Kazakistan Hükümeti FETÖ ile Bağlantılı Okullara El Koydu

Kazakistan'da FETÖ grubuna ait okullara hükümet tarafından el konuldu.

20 Ekim 2016 Perşembe 11:34A+A-

Kazakistan yönetimi FETÖ okullarına el koydu. FETÖ en güçlü olduğu ülkelerin başında gelen Kazakistan'da büyük bir şok yaşıyor.

Kazak Türk eğitim Vakfı KATEV, Kazakistan'daki FETÖ okullarının adının değiştirileceğini bildirdi. Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 25. Yıldönümü'ne denk getirilerek FETÖ okullarının adı, "Bilim İnovasyon Liseleri" olarak değişecek.

Bu kararın FETÖ ile birlikte anılmak istemeyen lise öğrencileri, ve veliler tarafından desteklendiği bildirildi. Mütevelli Heyeti başkanlığına Başbakan Yardımcısı İmangali Tasmagambetov atandı. Eğitim ve Bilim Bakanı Erlan Sagadiyev de Heyet'te üye olarak yer aldı.

27 FETÖ OKULU VAR

Sabah'ın haberine göre; Kazakistan'da 27 FETÖ okulu bulunuyor. Mütevelli heyeti üyelerinin Kazak olduğu FETÖ okullarında görev alan öğretmenlerin de bu okullarda çalışmasına izin verilmeyeceği ve ülkeden gönderileceği belirtiliyor.

FETÖ'nün Orta Asya imamı olan Orhan İnaldı, uzun süredir Kazakistan yönetimi ile FETÖ okullarının kapatılmaması için görüşmeler yapıyordu. Kırgızistan vatandaşlığına geçerek, Kırgızistan pasaportu ile sık sık ABD'ye giden Orhan İnaldı, Türkiye'den firar eden FETÖ üyeleri bu ülkeye yerleştiriyordu.

 

HABERE YORUM KAT