1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kayseri’de Solcu Grupların İslam Düşmanlığı Protesto Edildi
Kayseri’de Solcu Grupların İslam Düşmanlığı Protesto Edildi

Kayseri’de Solcu Grupların İslam Düşmanlığı Protesto Edildi

Kayseri’de bir araya gelen Müslüman öğrenciler son dönemde Ankara ve İstanbul’da Müslüman öğrencilere karşı düzenlenen saldırıları protesto ettiler.

08 Aralık 2015 Salı 21:21A+A-

Kayseri’de üniversiteli Müslümanların üst çatısı olma niteliğini taşıyan Müslüman Gençler Platformunun çağrısı ile bir araya gelen Müslüman öğrenciler son dönemde Ankara ve İstanbul’da Müslüman öğrencilere karşı düzenlenen saldırıları protesto ettiler.

İslami mücadelenin sacayaklarından birini oluşturan üniversitelerin Müslümanlar tarafından hiçbir yıldırma hareketi karşısından terkedilmeyeceğini belirten grup adına basın açıklamasını Bilal Çevik okudu.

İslami Hareket Engellenemez, İslam İzzeti Kabul Etmez Zilleti, Dik Dur Eğilme Müslümanlar Sizinle sloganları atıp tekbirler getiren grup basın açıklamasından sonra dağıldı.

kayseri-20151209-01.jpg

kayseri-20151209-02.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Solun kadim İslam düşmanlığı İslami Hareketi durduramaz!

Her defasında kendisini ezilen halkların temsilcisi olarak lanse etmekte pek mahir olan fakat kendi içinde yaşadığı toplumun asli değerlerine/İslam’a karşı yaklaşımı ile aymazca tavırlar sergileyen bazı sol çeteler yine haddini aşmıştır. Müslümanca hassasiyetleri olan herkesi İşid yaftası üzerinden vurmaya çalışan bu güruh 3 Aralık Çarşamba günü Ankara Hukuk Fakültesinde Rablerinin kendilerine yüklemiş olduğu sorumluluğu ifa etme niyetiyle sohbetlerine çağrı afişi asan Müslüman Hanımlar Topluluğuna saldırmışlardır. 

Yine Ankara da yaptıkları saldırıların devamı niteliğinde İstanbul Teknik ve İstanbul Üniversitelerinde sol gruplarla Müslüman öğrenciler arasında münakaşa gerçekleşmiş ve çıkan arbedede 48 öğrenci gözaltına alınmıştır.

Özgürlük, eşitlik sloganlarını dillerinden düşürmeyenlerin söz konusu Müslümanlar ve İslami değerler olunca nasıl alçalabildikleri ve her defasında ‘’yavuz hırsız ev sahibini bastırır’’ edasıyla haksızken haklı görünme çabaları ortadır. Bu Marksist grupların Müslümanlara yönelik ne ilk nede tahminimizce son saldırıları olacaktır. Şunun iyice kavranması gerekliliğinin altını çizmekteyiz; Müslümanların tarihinden biraz haberdar olanların Müslümanların hiçbir baskı ve yıldırma hamlesi karşısında Rablerinin kendilerine yüklemiş olduğu İslami ödevleri terk etmeleri mümkün değildir. Üniversiteler hiç kimsenin tapulu malı değildir. Üniversitede kendilerinin dışında yükselen alternatif her sese karşı çıkarak kendi hâkimiyet alanlarını kurmaya çalışmanın insanlık ve izanla uzaktan yakından alakası yoktur.

İslami mücadele toplumun her sahasında olduğu gibi üniversitelerde de devam edecektir.  Bu gerçeği biran önce kavramaları gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. Zaman ve mekân gözetmeksizin mücadelemiz Ankara’da, İstanbul’da, Kayseri’de, Diyarbakır’da, Kahire’de, Şam’da, Gazze’de, Urimçi’de devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Biz müslümanlar dünyaya adaleti sağlamaya çalışmak için gönderildik, Allah'ın bizden istediği budur. İdeolojik gömleklerle hareket edenler bunu göremezler. Hukuk Fakültesi'nde okuyup adaletten bihaber olanları Kuran'ı okumaya ve adaleti asıl kaynağından öğrenmeye davet ediyoruz. 

Son olarak Rabbimizin '' Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarında habersiz sanma! Ancak Allah onları cezalandırmayı korkudan gözlerin dışarı çıkacağı bir güne erteliyor'' ayetini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yapılan bu saldırıyı mahşer gününün rabbine şikâyet ediyor, Müslüman’ın zulme karşı boyun eğmeyeceğini buradan bütün zalimlere haykırıyoruz.

MÜSLÜMAN GENÇLER PLATFORMU

HABERE YORUM KAT

1 Yorum