1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kayseri'de "Özgür Üniversiteli" Buluşması Yapıldı
Kayseri'de "Özgür Üniversiteli" Buluşması Yapıldı

Kayseri'de "Özgür Üniversiteli" Buluşması Yapıldı

Bu hafta sonu Kayseri ‘Özgür Üniversiteli’ gençliğinin organize ettiği farklı şehirlerden gelen üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen kardeşler arası kaynaşma ve istişare toplantısı yapıldı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 20:49A+A-

Bu hafta sonu Kayseri ‘Özgür Üniversiteli’ gençliğinin organize ettiği farklı şehirlerden gelen üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen kardeşler arası kaynaşma ve istişare toplantısı yapıldı.

Kayseri ‘Özgür Üniversiteli’ gençliğinin daveti ile bir araya gelen Adana, Amasya, Ankara,  Bartın, Bursa, Elazığ, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Siirt, Trabzon, şehirlerinden üniversite gençleriyle birlikte, cumartesi günü başlayan program sabah kahvaltı ve tanışma ile başladı.

Öğlen namazı sonrası yapılan istişarenin ilk bölümünde, gençler bulundukları şehirlerde yaptıkları ve yapacakları çalışmaya dair aktarımlarda bulunulup üniversitelerinde yaşadıkları sorunlar dile getirildi. İkinci bölümde ise, Rıdvan Kaya’nın katılımıyla ilk bölümde dillendirilen sorunlara çözümler arandı.

Akşam İlim Hikmet Vakfı’nın konferans salonunda Rıdvan Kaya’nın katılımıyla ‘İslami Kimlik Muhasebe ve Mücadele’ konulu sunum gerçekleştirildi.

Konferansa, Hikmet Sarı hocanın Kur’an tilavetinin ardından okunan ayetlerin mealini Yakup Erdem kardeşimiz okudu. Hamza Şat’ın yaptığı giriş konuşması sonrası sunumunu gerçekleştirmek üzere Rıdvan Kaya kürsüye davet edildi. Rıdvan Kaya konuşmasında ‘İslami Hareket’ kavramındaki iki temel unsur olan İslamilik ve Hareket tabirlerinin ne olması gerektiğini belirtti. Kaya,’Tağutu reddetmek ile Allah’a yöneliş demek olup bir karşıtlığı gerektirir. Kimliğimizi net bir şekilde tanımlamak gerekir, kimiz neyiz? Sorularına cevaplar tutarlı bir şekilde yapılmalı. Bunun için teorik tespitler yetersiz kalıp pratiğe taşınmalı ve her türlü mücadele kararlılıkla yürütülmelidir. Bunun için, Örgütlülük(birliktelik) yani cemaat olma gerçekleştirilmelidir. Saf suresi 4. ayette de söylediği gibi “Haberiniz olsun ki Allah kendi yolunda kurşunla kaynatılmış bir duvar  gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.” Ayetinde de bahsedildiği üzere cemaat olma vurgusu ön plandadır.’ dedi.

Kaya ayrıca, İslami mücadeledeki zaaflarımızı daha çok:

-düşünsel yetersizlik ve sığlık

-ahlaki anlamda olgunlaşamama

-bireycilik

-dünyevileşmek

-karamsarlık

-fikri tutarsızlık gibi etkenler tarafından şekillendirildiğinden bahsettiği.

Konuşmanın son bölümünde ise, İslami şahsiyetin oluşması için hayatın her döneminde yapılması gerekenleri maddeler halinde şöyle sıralayıp açıkladı:

-Bilgilenme ve düşüncede yoğunluk

-Ahlakilik (emin olmak)

-Tebliğde  kesintisiz bir şekilde çaba göstermek,

-Söz ve eylem bütünlüğü,

-Siyasi tahlil konusunda çaba göstermek,

-Kur’an ahlakıyla ahlaklanan yürüyen Kur’an’lar olmaya çalışmak.

 Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

kayseri-20141222-01.jpg

kayseri-20141222-02.jpg

kayseri-20141222-03.jpg

kayseri-20141222-04.jpg

kayseri-20141222-05.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum