1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adliye Önünde 'Kahrolsun İsrail' Sloganları (FOTO)
Adliye Önünde Kahrolsun İsrail Sloganları (FOTO)

Adliye Önünde 'Kahrolsun İsrail' Sloganları (FOTO)

Kayseri'de "Kahrolsun İsrail" davasının ilk duruşması başladı. Davayı protesto eylemi devam ediyor.

27 Ocak 2012 Cuma 09:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kamuoyunda “Kahrolsun İsrail” davası olarak bilinen dava öncesi gençlerle dayanışmak ve açılan davayı mahkeme önünde protesto etmek için çeşitli şehirlerden Kayseri’ye 30 otobüs kaldırıldı.

Duruşma öncesi otobüslerden inen kalabalık Kayserili grupla birleşerek Kayseri Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 1500 kişi “Kahrolsun İsrail!”, “Şehit Furkan Yolun Yolumuz”, “Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Halkı Değil İşgalciyi Yargıla!” sloganlarıyla adliyenin önüne kadar yürüdü.

Adliye önünde yapılan açıklamada “Kahrolsun İsrail!” demenin ve İsrail’i her platformda protesto etmenin suç olamayacağı, asıl suçun katil İsrail ile her alanda ilişkiyi kesmemenin olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında yargılanan gençlerin yaptıkları suç ise bu suça iştirak etmek için burada toplanıldığının altı çizildi.

“Sanatta, Sporda, Siyasette İsrail İle Her Türlü İlişki Kesilsin, Siyonistler Türkiye’den Defolsun!”, “Suçu Ben de İşliyorum, Kahrolsun İsrail!” vb. yazılı  pankart ve dövizlerin taşındığı eylem devam ediyor.

Adliyeden gelecek sonucu bekleyen kitle sloganlarla bekleyişini sürdürüyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve gazeteci Abdurrahman Dilipak şu an kitleye hitap ediyor.

Bülent Yıldırım İsrail'in değil de halkın yargılanmasını utanç verici olarak değerlendirdi ve "Bizi açık denizde öldüren, bize saldıran İsrail'e dava açabilecek cesaretiniz var mı? Bu davadan istediğimiz sonuç çıkmazsa, biz Çağlayan'da yüz binleri toplamayı da, sokaklara dökülmeyi de biliriz." dedi.

SON DAKİKA: Mahkeme beraat kararı verdi

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme02.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme03.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahkeme11.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme05.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme06.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme07.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme08-bulent-yildirim.jpg

kahrolsun-israil_kayseri-mahleme09.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum