1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayseri Valiliği Kur’an Tahrifine Göz Yumuyor!
Kayseri Valiliği Kur’an Tahrifine Göz Yumuyor!

Kayseri Valiliği Kur’an Tahrifine Göz Yumuyor!

Mustafa Kemal’in askerleri Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait fuar alanında, Fetö’den tutuklanan Gökçe Fırat'ın yayın evinden çıkan hurafelerle dolu Kuran’ı Kerim mealini satıyorlar!

20 Ekim 2016 Perşembe 17:25A+A-

M. ALİ KAÇMAZ / HAKSÖZ-HABER

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde Kültür Müdürlüğü ve Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve KOSGEB Müdürlüğü tarafından desteklenen 3. Kayseri Kitap Fuarında “Gerçek Kur’an-ı Kerim” adı altında satılan kitaptaki hurafelere tepki gösteren Müslümanlara tüm kurumlar kapılarını kapattılar.

Daha ilk süre olan Fatiha’da  “(Rabbimiz!) Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz.” mealini, “(Allah’ım!) Yalnız Sana kul oluruz ve yalnız Senden İSTİANE (mürşidimizi) isteriz” şeklindeki hurafelerle dolu olan Ali Rıza Safa'nın kitabının, Kültür Bakanlığından gerekli izinleri aldığı için emniyet tarafından kaldırılamayacağı bildirildi.

Müslümanlara her türlü hakareti bir görev bilen Türk Soluna mensup Gökçe Fırat'a bağlı İleri Yayıncılık'tan çıkan kitap, Kayserili duyarlı Müslümanlar tarafından Kayseri Müftülüğüne ve Kayseri Emniyet Müdürlüğüne ulaştırıldığı halde herhangi bir işlem yapılmamıştır. İşlem yapılmasını bırakın emniyet müdürlüğü tarafından bu yayın evinin korunması için kitap fuarında tedbirler artırılmıştır. Konu ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesine ve Kayseri Valiliğine yapılan başvurularda herhangi bir karşılık bulamamış.

Aynı kitap daha önce Muş’ta da dağıtılmaya çalışılmış, Müslümanlar tarafından bu dağıtım engellenmişti fakat bu defa bizzat Kayseri Mülki Amirleri tarafından koruma altına alındığı için Müslümanların engelleme istekleri engellenmektedir.

Kur’an-ı Kerim’i tahrif etmeye dönük bu kitaba Kültür Bakanlığından nasıl izin verildiği bir yana, tüm kurumlara ve özellikle müftülüğe başvurulduğu halde günlerdir satılan ve hatta çoğu gence ücretsiz verilen bu kitaba karşı oluşan duyarsızlığı kınıyoruz!

img-20161020-wa0012.jpgimg-20161020-wa0013.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum