1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kayıp 5 Genç Beş Gündür Bulunamadı
Kayıp 5 Genç Beş Gündür Bulunamadı

Kayıp 5 Genç Beş Gündür Bulunamadı

Marmara Denizi'ne açıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan beş genç için yapılan aramalar beşinci gününe girdi.

22 Ağustos 2014 Cuma 09:47A+A-

Gençlerin kullandığı bisikletin ait olduğu işletmenin sahibi "İhmalli kasten adam öldürmekten" tutuklandı.

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi sahillerinden beş gün önce bindikleri deniz bisikletiyle denize açılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan gençler hala bulunamadı. Kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları beşinci gününe girdi. Pazar günü saat 14.00’te Kumburgaz sahilinden denize açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'den hala haber alınamıyor.

Kaybolan gençleri bulmak için başlatılan çalışmalar beşinci gününe girdi. Arama çalışmaları AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı mayın arama gemileriyle sürdürülüyor.

Çalışmalar AFAD'a ait 1 bot, 2 dalgıç, 18 personel, Genç Denizciler Dayanışma Derneği'nden 2 bot, 15 personel, İstanbul İtfaiyesi'nden 1 helikopter, 1 bot, 4 personel, Sahil Güvenlik'ten birer uçak ile helikopter, 3 su üstü arama kurtarma gemisi ve 5 dalgıçla yürütülüyor.

Arama çalışmalarına bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait A585 ile M267 borda numaralı gemiler de katıldı. 

"1 HELİKOPTER, 1 UÇAK, 7 GEMİ GENÇLERİ ARIYOR"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarıyla ilgili olarak "4 gündür yoğun aramalarımıza rağmen bulunamayan gençlerimiz için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Allah'tan ümit kesilmez, ailelerimize sabırlar" dedi.

Mutlu, olaya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"4 gündür yoğun aramalarımıza rağmen bulunamayan gençlerimiz için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Allah'tan ümit kesilmez, ailelerimize sabırlar. Marmara'da kaybolan 5 gencimizi, bugün de 1 helikopter, 1 uçak, 4 Sahil Güvenlik, 3 Deniz Kuvvetleri Komutanığı gemisi ve diğer birimlerle yoğun arıyoruz."

İŞLETME SAHİBİ TUTUKLANDI

Kumburgaz'da kayıp 5 gence deniz bisikletini kiralayan işletmenin sahibi tutuklandı.

HABERE YORUM KAT