1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kavakçı'yı Yemin Günü Odaya Kilitlemişler
Kavakçıyı Yemin Günü Odaya Kilitlemişler

Kavakçı'yı Yemin Günü Odaya Kilitlemişler

Acı Kahve programına katılan eski milletvekili Merve Kavakçı yemin töreninde yaşadıklarını anlattı.

29 Şubat 2012 Çarşamba 14:49A+A-

Beyaz TV'de yayınlanan Acı Kahve programına katılan eski milletvekili Merve Kavakçı İslam yemin töreninde yaşadıklarını anlattı.

Programın moderatörü, eski milletvekili Merve Kavakçı'ya "Hem Recai Kutan hem de Masum Türker diyorlarki biz aslında Merve Kavakçı'nın meclise getiriliş saatinde anlaşmıştık ve herşey tamamdı. Geliş saati değişince ister istemez bir gümbürtü koptu mecliste. Sizce gerçekten bir anlaşma var mıydı?" sorusunu yöneltti.

O ZİHNİYET SORGULANMALIDIR

Söylenenlerin biraz ilginç olduğunu ifade eden Kavakçı o günleri şu çarpıcı sözlerle anlattı:

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Söylediklerinizde ilginç gelen diğer milletvekillerinin hakkına sahip olan ve hukuk çerçevesinde seçilen bir insan yemin edemiyor. Sayın Türker'in söylediği aslında Kemalizmin geldiği noktadır. Öncelikle o gece beni oraya gelmeye mecbur bırakan zihniyeti sorgulamalyız.

RECAİ KUTAN YANLIŞ HATIRLIYOR

Recai Kutan yanlış hatırlıyor o zaman hiçbir strateji belirlenmedi ve bana ulaşan böyle bir bilgi olmadı. Fazilet Partisi'ni beni o gece suçlu gibi sokmak zorunda bırakan zihniyeti sorgulamalıyız. Diğerleri seçiliyor fakat iyi bir backgroundu olan Merve Kavakçı başörtüsü var diye protesto ediliyor.

BENİ ODAYA KİLİTLEDİLER

2 mayıs gecesi Meclis'te hazır bulundum adım 2 kere okunduktan sonra beni odaya kilitlediler. Adımın okunmasını odanın içinde seyrettim ve gerekli tepkiyi de Recai Bey'e verdim. Aradan 2 yıl geçti. Küba'da yapılan bir parlamenter toplantısında Fahri Zengin'le karşılaştım.

DEMİREL VASITASIYLA MESAJ

O günlere dair şu bilgiyi aldım. Askeri cenahtan ve tam olarak emin değilim ama Genelkurmay'dan Demirel vasıtasıyla Genel Başkanlığa bir uyarı yollanmış ve "Eğer yemin ederse müdahale ederiz" denmiş. Bunun üzerine parti beni yanlız bırakmış oldu.

28 ŞUBAT BİTMEDİ

Bütün bu gerceklerin ve partinin hatalarının bedelini de ben kendi başıma ödedim. 28 Şubat bitmedi devam ediyor ama bir miktar yol aldık. Ama biz başörtülü kadınlar tarafından bu süreç bitmedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum