1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Katliamlara Bir Kınama da Ağrı'dan
Katliamlara Bir Kınama da Ağrıdan

Katliamlara Bir Kınama da Ağrı'dan

Ağrı'da, Suriye'de ve Mısır'da yaşanan katliamlar protesto edildi.

24 Ağustos 2013 Cumartesi 11:58A+A-

Ağrı İslami kuruluşlar Mısır ve Suriye'de son günlerde yaşanan katliamları protesto etmek için bir araya geldi.

Ağrı sivil toplum kuruluşları İslam coğrafyasında yaşanan katliam, zulüm, işkence ve soykırımları dile getirmek ve Ağrı'da ki Müslümanların sesi olmak için, şehir merkezinde bulunan Merkez camii önünde toplu bir basın açıklaması yaptılar.

Ağrı Sivil toplum kuruluşları Mısır da simgeleşen RABİA işaretinin olduğu tişörtlerle ve yapılan dövizlerle kullanılan "Kardeşlik Bedel İster" sloganları ile gönüllerdeki kardeşlik sevgileri ile yaşanan katliamları lanetlediler. STK'lar Cuma namazı çıkışı Merkez Camii önünde toplanan kalabalığa hitap ederek,  Mısır da zalim cunta askerlerinin yaptığı darbe ve ardından, Adeviye Meydanında yapılan katliamlar unutulmamışken önceki gün de Suriye'de Şam'ın Doğu Guta, Hammuriye, Arbin, Sepka, Keffar Batna ve Muaddamiye bölgelerine yönelik düzenlenen zehirli gaz (kimyasal)  taşıyan roketlerle gerçekleştirilen ve 2000’den fazla kardeşimizin şehit edildiği katliamı lanetlediler.

Ağrı Sivil toplum kuruluşları, Kalleşlik, kahpelik, katilliklerin bitmediği, Kahire’nin kan, kin, kir, kaos, kabus, kıyım, katliam kustuğunu belirterek vahşetin ve vahametin her türlüsü yaşandığını belirttiler. Riyad, Tahran, Amman ve İslamabad gibi İslam ülkelerinden katliamlara çıt çıkmadığını hatta bazılarının bu katliamlara ortak olduğu, dünyanın ise bu katliamlara kör, sağır ve dilsiz kaldıkları belirtildi.

Ağrı Sivil Toplum kuruluşları adına Güven Tatlı’nın okuduğu basın açıklamasındaMazlum Suriye ve Mısır halkının yanında olmanın insanlık ve inancımızın bir gereği olduğu ve Ağrılı Müslümanlar olarak Esed yönetimini, Mısır cuntasını ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz dendi.

Sürekli tekbirler ve sloganlarla devam eden eylem yapılan basın açıklamasının ardından toplu dua ile son buldu.

agri_misir_protesto.jpg

agri_misir_protesto-(2).jpg

agri_misir_protesto-(3).jpg

agri_misir_protesto-(4).jpg

HABERE YORUM KAT