1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Katliamlar Eynesil'de Tel'in Edildi
Katliamlar Eynesilde Telin Edildi

Katliamlar Eynesil'de Tel'in Edildi

Eynesil'de Mısır cuntası ve Katil Esed protesto edildi.

24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:06A+A-

 

Eynesil’de Suriye ve Mısır Katliamları Protesto Edildi.

Eynesil Yeni Cami Avlusunda Mısır ve Suriye’de ki katliamlar protesto edildi.

Suriye’de ki kimyasal katliamda ve Mısır’da ki Askeri darbeye karşı direnirken şehid olan kardeşlerimiz için Eynesil Yeni Cami avlusunda Özgür-der Eynesil Temsilciliği ve Eynesil Furkan-der üyeleri ile Eynesil halkının da destek verdiği bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Cuma Namazı sonrası Suriye ve Mısır ‘da Katledilen kardeşlerimiz için Gıyabi cenaze namazını İsmail Okur kıldırdı.

Eynesil Yeni Cami avlusunda giyabi cenaze namazından sonra yaşanan katliamlarla alakalı bir konuşma yapan Nabi Okur,’İslam coğrafyasının her yerinde kan, gözyaşı ve katliamların yaşandığını özelde Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylar batının ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardığı, Müslümanların ise ümmet olma yolunda tekrar dirilişe geçtiğini’ söyledi. Ayrıca Habil ve Kabil olayından bahseden Okur,’Habil ve Kabil kardeş olmalarına rağmen araya kan girmesiyle kardeşlik bitmiştir. Dolayısıyla Suriye ve Mısır’da Kardeş Kardeşi öldürüyor! Algısının yanlış olduğunu ve yaşananların Hak-Batıl savaşı olduğu, Mazlum- Zalim ayrımı yapılarak mazlum ve direnen kardeşlerimizin yanında olmamız gerekir.’dedi.

Eylem’de ‘Beşşar Kasabının Suç Ortağı İran Hesap Gününün Dehşetinden Kork!’ ve ‘Mısır’da Darbenin Karşısında Müslüman Kardeşlerimizin yanındayız’ pankartları açıldı. “Müslüman Zulme Ortak Olamaz!”, “Katil İran, Katil Hizbullah!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Katil Hizbullah Suriye’den Defol!” sloganları atılırken kalabalık sık sık tekbirler getirdi.

Eynesil Özgür-der Temsilcisi Şükrü Uzun’un okuduğu basın açıklamasında ‘Suriye’de yapılan katliamın hiçbir siyasi mazereti olamaz. Bunun adı katliamdır. Mısır'da ölenlerin kanları mübarekte Suriye'de katledilenlerin kanı necis midir? Filistin’deki çocuklar için meydanlara inenler Suriyeli ölen çocuklar için neden kör ve sağır kesilirler? Türkiye’de ki müslüman çevrelerin bu ikircikli tutumunu da kınıyoruz.’ Dedi.

1081761_509838705764539_741234245_n.jpg

1082865_509836195764790_1079080561_n.jpg

img_0667.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Direnişin Kimyasal Halkasını Lanetliyoruz.

Dünyanın Mısır’daki gelişmelere kilitlendiği bir süreçte, Esed rejiminin kimyasal gaz bombalarıyla can veren yüzlerce masum insan, gözleri bir kez daha Suriye’ye çevirdi. Baas rejiminin iki gün önce Şam’ın Doğu Ğuta, Cobar, Ain Tarma, Zamalkar, Batı Ğuta ve Muaddamiye bölgelerinde gerçekleştirdiği kimyasal gaz destekli katliamın acı sonuçları ve bilânçosu giderek derinleşmektedir.

"Suriye'de iki gün önce 1300’den fazla kardeşimizi sârin gazıyla katlettiler. Bu yalnızca Esed'in zalimliği değil aynı zamanda İran'ın, Hizbullah'ın ve Suriye'de 3 yıldır gerçekleşen katliamı duymayan bütün insanların ve ülkelerin zalimliğidir. Suriye’de kardeşlerimizi hiçbir sınır tanımadan katlediliyorlar. Ellerine ve zihinlerine kan bulaştıranlar İran ve Hizbullah'tır ve bizler onların bu katliam ortaklığını lanetliyoruz, kınıyoruz.

Suriye’de yapılan katliamın hiçbir siyasi mazereti olamaz. Bunun adı katliamdır. Mısır'da ölenlerin kanları mübarekte Suriye'de katledilenlerin kanı necis midir? Filistin’deki çocuklar için meydanlara inenler Suriyeli ölen çocuklar için neden kör ve sağır kesilirler? Türkiye’de ki müslüman çevrelerin bu ikircikli tutumunu da kınıyoruz.

3 yıldır Suriye'de yaklaşık 1 aydır Mısır'da yaşananlar birbirinden bağımsız şeyler değildir. Her iki ülkede de Müslümanlar katlediliyor. Daha dün "Mursi'nin söylemlerinde Demokrasi var" diyerek Mısır'daki darbe karşısında tavır alamayanlar kardeşlerimiz öldürülmeye başlayınca hemen rol kapmaya başladılar. Bu ikiyüzlü bir tavırdır. Dikatatörlere karşı olmak için illa katliam mı yapılması gerekiyor.

Şaşırtıcı, incitici ve hatta kahredici olan daha düne kadar kendisiyle övündüğümüz, muasır dönem İslami hareketlerin nadide kazanımları diye sahiplendiğimiz İran ve Hizbullah gibi ülke ve hareketlerin takındığı aktif işbirlikçi tutumdur. Esed rejiminin imza attığı son cinayetin de suç ortaklığını yapan İran ve Hizbullah altına girdiği bu vebalin hesabını müminlere, Rasulullah’a ve daha önemlisi Yüce Allah’a nasıl verecektir? Katliamlara karşı en ileri tutumu salt kınamaktan ibaret olan küresel istikbar odaklarından zaten bir beklentimiz yok. Ancak eli Müslüman kanına bulaşan İran’a ve Hizbullah’a bu ümmetin söyleyecek çok sözü, yapacağı çok beddua bulunmaktadır. Haksızca öldürülmüş ve öldürülmeye devam eden binlerce Suriyeli çocuk, genç ve kadının eli, elbette ki bu ümmetin Mısır’daki dramına duyarlı olup, Filistin için meydanlara inip Suriye’deki dramına karşı kör, sağır ve dilsiz kesilip meydanlara inmeyenlerin yakasında olacaktır.

Özgür-der Eynesil Temsilciliği, Eynesil Furkan-der

 

HABERE YORUM KAT