1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katliamcı Rusya Dünyayı Vicdansızlıkla Suçluyor!
Katliamcı Rusya Dünyayı Vicdansızlıkla Suçluyor!

Katliamcı Rusya Dünyayı Vicdansızlıkla Suçluyor!

Aylardır Halep’i yakıp yıkan Rusya, önceki gün Rusya’ya ait askerî hastaneyi hedef alan ve iki askerî doktorunun ölümüne yol açan eyleme uluslararası kamuoyunun yeterince güçlü tepki vermemesine çok kırılmış!

07 Aralık 2016 Çarşamba 16:53A+A-

Haksöz Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin Halep kentinde bulunan Rusya’ya ait askerî sahra hastanesine düzenlenen bombalı saldırının planlanmış bir eylem olduğuna emin olduklarını belirtti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep’te biri albay, iki Rusyalı askerî doktorun ölmesine sebep olan hastane saldırısını değerlendirmiş ve ABD dâhil olmak üzere uluslararası toplumun, Halep’teki Rusya hastanesine yönelik saldırı karşısında yeterince güçlü bir tepki vermemesi nedeniyle üzüntü duyduklarını belirtmiş. Lavrov, Halep’teki hastanelerin güvenliği için yeni önlemler alacaklarını da kaydetti.

Halep’te tüm dünyanın gözleri önünde haftalardır, aylardır hunharca katliamlara imza atan Rusya’nın bu yaklaşımı tam bir pişkinlik ve işgüzarlık örneği oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum