1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katliam Değil Roketler 'Şoke Etti'
Katliam Değil Roketler 'Şoke Etti'

Katliam Değil Roketler 'Şoke Etti'

Gazze’deki Siyonist İsrail saldırılarında 600’den fazla kişi şehit olurken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Siyonist İsrail işgalindeki topraklarına roket fırlatılmasının kendisini ‘şoke ettiğini’ belirtti.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 00:48A+A-

Siyonist İsrail'in katil Başbakanı Binyamim Netanyahu ile katıldığı basın toplantısında konuşan Ban, Siyonistlerin işgali altındaki topraklara fırlatılan roketlerin video ve fotoğraflarını gördüğünü söyledi ve “Açıkçası şoke ediciydi, bu saldırılar acilen durmalı” ifadelerini kullandı.

Ban ayrıca, “Tüm ülkeler kendi vatandaşlarına koruma sorumluluğuna sahiptir” dedi. BM Genel Sekreteri, taraflara ”Savaşmayın konuşmaya başlayın” mesajı verdi.

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren Siyonist İsrail 609 kişiyi katletti. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran Siyonist İsrail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

Birleşmiş Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaşadığını duyurdu.

Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren Siyonist İsrail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuştu.

Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik Siyonist İsrail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

4 Yorum