1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Katledilen Binlerce İnsan Umurlarında Değil”
“Katledilen Binlerce İnsan Umurlarında Değil”

“Katledilen Binlerce İnsan Umurlarında Değil”

BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen “Çatışmalarda Sivillerin Korunması” başlıklı toplantı öncesinde Esed’in temsilcisi bir gazetecinin Halep’le ilgili sorusunu kahkahayla yanıtladı!

29 Eylül 2016 Perşembe 07:58A+A-

AA’da yer alan habere göre, Beşşar Esed’in Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen “Çatışmalarda Sivillerin Korunması” başlıklı toplantıya girerken bir gazeteci, “Büyükelçi, Halep’te hastane bombaladınız mı?” diye sordu.

Caferi, cevap vermek yerine etraftakilerin de rahat duyabileceği biçimde kahkaha atarak yoluna devam etti ve konsey salonuna gitti.

“Ürpertici”

Bu tutuma tepki gösteren ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu, Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep’teki eylemlerinin gerçek yüzü. Katledilen binlerce insan umurlarında değil. Ürpertici.” ifadelerini kullandı.

“Mide Bulandırıcı”

Caferi’nin tutumuna sosyal medyadan da tepkiler geldi. Bazıları olayı “küstahlık” bazıları ise “mide bulandırıcı” olarak değerlendirdi.

Suriye’nin Halep kentinde düzenlenen hava saldırılarında iki hastane ve ekmek fırını vurulmuş, çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

(Tıklayın: Doğu Halep’teki Son İki Hastane Hedef Alındı)

(Tıklayın: Halep’te Fırında Ekmek Bekleyenleri Vurdular)

“Savaş Suçu İşlediklerini Biliyorlar”

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu saldırının “savaş suçu” olduğunu belirterek “Halep’te tahrip gücü yüksek bombalar kullananlar ne yaptıklarının açık bir şekilde farkındalar. Onlar savaş suçu işlediklerini biliyorlar.” ifadelerini kullanmıştı. (Tıklayın: BM Genel Sekreteri: Halep’te Savaş Suçu İşlediklerini Biliyorlar)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum