1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed’in Katil Kuzeni Yine Cinayet İşledi!
Katil Esed’in Katil Kuzeni Yine Cinayet İşledi!

Katil Esed’in Katil Kuzeni Yine Cinayet İşledi!

Suriye'de kana doymayan Beşşar Esed'in kuzeni Süleyman Esed, önceki hafta bir albayı öldürmüştü. İşte o kuzen, serbest kalır kalmaz iki cinayet daha işledi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 23:52A+A-

Esed’in amcasının oğlu olan Hilal Esed’in oğlu Süleyman Esed, önceki hafta Şam yönetiminin silahlı kuvvetlerinde görevli Albay Hassan El-şeyh'i öldürmüştü. Lazkiye kentindeki el-Ezheri kavşağında yol verme tartışmasının ardından silahını çekip albayı ailesinin gözleri önünde vurmuşu. İşte o kuzen, bu kez de El-şeyh’in katledilme haberini duyuran bir Radyo haber müdürünü öldürdü.

HABERCİYİ ÖLDÜRDÜ

Süleyman Esed’e bağlı "Ulusal savunma" adındaki milisler, katilin yargılanmasını talep eden gösterilere yer vermesi ve Albay El-şeyh’in kardeşini konuk etmesinden dolayı Esed yönetimine desteğiyle bilinen Şam FM müdürü Vaddah Yusuf’u öldürdü.

Süleyman Esed, kendi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, dün itibariyle mahkemenin hakkında beraat kararı verdiğini duyurmuş, serbest kalması için yanında durduğunu iddia ettiği Beşar Esed’e de teşekkür etmişti. İdamını isteyen göstericilere ise "Köpekler" diye hakaret etmişti.

ÜÇÜNCÜ BİR CİNAYET

Görgü tanıkları ise üçüncü bir cinayetten bahsetti. Kuzen Süleyman’ın, Nebil Hamdan isminde bir inşaat mühendisini de Lazkiye’nin Datur Mahallesi'nde katlettiğini bildirdi.

HALK İSYANDA

Muhalif kaynaklar ise El-şeyh’in ölümünden sonra ayaklanan Bisnada Köyü sakinlerinin ileriki günlerde yeniden ayaklanmaya hazırlandığını bildirdi.

Süleyman Esed’in babası Hilal Esed, 23 Mart 2014 tarihinde, bir iddiaya göre iç hesaplaşmalar, diğer bir iddaya göre de Kesep operasyonları sırasında muhaliflerce öldürüldü.

HALK AYAKLANMIŞTI

Esed'in amcasının oğlu Süleyman Esed, Lazkiye kentindeki el-Ezheri kavşağında Albay Hesan Şeyhi'yi ailesinin gözleri önünde silahla öldürmesinin ardından halk ayaklanmış, cezalandırılmasını istemişti. Esed ise gözaltına alınan kuzeni Süleyman'ın ve cezalandırılacağı sözünü vermişti. Yerel kaynaklar, "Esed ailesi, Alevileri kendi çıkarı için kullanıyor. Hesan'ın Esed ailesi tarafından öldürülmesi Aleviler arasında büyük bir tartışma yarattı. Binlerce Alevi gençin cephe hattında ölmesi zaten Alevileri rejime karşı öfkelendirmişti" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kuzen Süleyman'ın Keseb yakınlarında muhaliflerle çatışmalarda öldürülen Hilal Esed'in oğlu Süleyman Esed'in Lazkiye kırsalında halk savunma komitelerinin başında yer aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Haber 10

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT