1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed ve Destekçileri İdlib İçin Yığınak Yapıyor
Katil Esed ve Destekçileri İdlib İçin Yığınak Yapıyor

Katil Esed ve Destekçileri İdlib İçin Yığınak Yapıyor

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan İdlib’e rejimin saldırısı beklenirken, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu cephe hatlarına ilerlemeyi sürdürüyor.

17 Ağustos 2018 Cuma 14:57A+A-

Suriye'de Rusya, İran ve Türkiye arasındaki anlaşmalarla çatışmasızlık bölgesi ilan edilen tüm bölgeler rejimin eline geçtikten sonra gözler İdlib'e çevrildi. Doğu Guta, Humus ve Dera'nın ardından rejimin İdlib üzerine yürüyeceği konuşuluyor.

Bu kapsamda Esed rejiminin Lazkiye, Hama, İdlib, Halep gibi bölgelerden olası saldırıları için yığınağı sürüyor. Ülkenin kuzeyine, güneyden ve doğudan askeri takviyelerin yapıldığı ifade ediliyor.

Rejim ve Rusya'nın Dera saldırısı bittikten sonra, özellikle Esed rejiminin Kaplan Birlikleri isimli kuvvetleri de cephe hattına naklediliyor.

 

Rejim bölgeye piyade unsurlarının yanı sıra çok sayıda tank, zırhlı araç, top ve füze bataryası ve ağır silah da sevk ediyor. Rakka'dan da Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu askeri unsurların İdlib'e sevk edildiği belirtiliyor. Esed rejimine ait askeri ve lojistik konvoyların görüntüleri sosyal medyada da paylaşılıyor.

 

Rusya destekli rejim unsurları, bazı bölgelerde bataryalarla ağır silah mevzilerini oluşturmuş ve ateş pozisyonu almış durumda. Bu da rejimin İdlib saldırısının başlamasının an meselesi olduğu yorumlarına sebep oluyor.

Bölgeye ilerleyen Rus destekli güçler

Atış için mevzilenen bataryalar

Esed rejimi halihazırda bölgeye oldukça ciddi bir sevkiyat yapmış vaziyette. Bölgede bu kapsamda bir saldırının çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine ve geniş çapta tahribata sebep olması oldukça muhtemel.

Esed rejiminin saldırı başlatmasının beklendiği cephe hatlarında aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözlem noktaları da bulunuyor. Türkiye'nin, bu gözlem noktalarını da içine alacak bölgelere yönelik bir rejim hamlesine nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum