1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed, Son 2 Günde 110 Askerini Kaybetti
Katil Esed, Son 2 Günde 110 Askerini Kaybetti

Katil Esed, Son 2 Günde 110 Askerini Kaybetti

Önceki gün meydana gelen çatışmalarda 80 askerini kaybeden despot Esed yönetiminin kayıpları her geçen gün büyüyor.

06 Haziran 2012 Çarşamba 00:38A+A-

Önceki gün meydana gelen çatışmalarda 80 askerini kaybeden despot Esed yönetiminin kayıpları her geçen gün büyüyor. Muhaliflerin dün de Esed’e bağlı aralarında yarbay ve yüzbaşı gibi rütbelilerin de bulunduğu 30 askeri öldürmesi ile birlikte son iki günde öldürülen askerlerin sayısı 110’u buldu

Daha çok özgürlük ve reform isteyen halkının üzerine tank ve gözüdönmüş silahlı askerlerini sürerek çok sayıda sivilin katledilmesine gözyuman despot Beşşar Esed, her geçen gün kan kaybediyor. Önceki gün Özgür Suriye Ordusu ile meydana gelen çatışmalarda 80 askerini kaybeden Esed, dün de büyük darbe aldı. Muhaliflerle Esed’e bağlı askerler arasında meydana gelen çatışmalarda 30 Suriye askeri daha hayatını kaybederken, son iki günde öldürülen asker sayısı da 110’u aştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam ve kırsalı, Der'a, Humus, Halep ve İdlib’te düzenlenen askeri saldırılarda, muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun, Esed'e bağlı birliklerden aralarında yarbay ve yüzbaşı rütbelilerin de bulunduğu 30 askeri öldürdüğünü duyurdu.

Hayatını kaybeden askerlerin Tişrin ve Halep askeri hastaneleriyle Şam’daki polis hastanesinde düzenlenen resmi törenlerle defnedildiği belirtildi. Hula katliamı sonrasında geçen hafta Özgür Suriye Ordusu, Şam yönetimine ateşkese uyması için 48 saat süre tanımış, aksi halde Annan Planını tanımayacaklarını duyurmuştu. 48 saatlik sürenin dolmasının ardından muhalif güçler, önceki gün 80 askeri öldürdüklerini ve birçok askeri de esir aldıklarını, ayrıca 6 tankı kullanılamaz hale getirdiklerini açıklamışlardı. 

HABERE YORUM KAT