1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar'dan Suriye ve Filistin Direnişine Destek
Katar'dan Suriye ve Filistin Direnişine Destek

Katar'dan Suriye ve Filistin Direnişine Destek

Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani, ülkesinin, Suriye halkının "efsanevi direnişi" ile Filistin halkının İsrail uygulamalarına karşı başlattığı ""İntifada"yı desteklediğini açıkladı.

03 Kasım 2015 Salı 18:04A+A-

Katar Şura Meclisi'nde konuşan Al Sani, "Bu günlerde Filistin halkının kendisini ve ümmetin kutsallarını savunmak için başlattığı intifadaya, Suriye halkının vatanında özgür bir yaşam için sürdürdüğü efsanevi direnişe tanık oluyoruz. Şunu tekrar belirtmek isterim ki bu haklı davaları destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Al Sani, "Herkes bilir ki Katar ilkelerinden ödün vermez, kendimizi gözden geçirebiliriz, hata yapmışsak düzeltelim diye attığımız adımları değerlendirebiriz. Ancak ilkelerimizi değiştirmeyiz" dedi.

Al Sani, Körfez ülkelerinin liderleriyle siyasi, iktisadi, sosyal ve güvenlik alanlarında işbirliğini güçlendirme çabalarını sürdürdüklerini, global ve bölgesel değişimler ile tehlikelere karşı Körfez İşbirliği Konseyi'nin çalışma mekanizmasını geliştirmek için gayret ettiklerini kaydederek, enerji fiyatlarındaki büyük düşüş konusunda da dikkatli olma çağrısında bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT