1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar: BM'de Acil Reform Yapılması Şart
Katar: BM'de Acil Reform Yapılması Şart

Katar: BM'de Acil Reform Yapılması Şart

BM Katar Daimi Temsilciliği İkinci Genel Sekreteri Al Halife BM'nin yapısına ilişkin, "Kararların zamanında alınabilmesi, hesap verilebilir ve etkin bir yapıya ulaşılması için reform zaruri." dedi.

10 Kasım 2017 Cuma 12:57A+A-

Katar, Birleşmiş Milletlerin (BM) acilen reforme edilmesi çağrısında bulundu.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, BM Katar Daimi Temsilciliği İkinci Genel Sekreteri Talal Al Halife, BM Genel Kurulunda düzenlenen "BM Güvenlik Konseyinde Adil Temsilcilik ve Üyelerinin Artırılması" başlıklı oturumda konuştu.

BM'de acilen kapsamlı bir reform yapılması çağrısında bulunan Al Halife, Katar'ın BM'nin reforme edilmesi için üye ülkelerle çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Al Halife, "Kararların zamanında alınabilmesi, hesap verilebilir ve etkin bir yapıya ulaşılması için reform zaruri. BM'nin kapsamlı bir şekilde reforme edilmesi için başarıya giden yol öncelikli olarak Güvenlik Konseyinin reforme edilmesinden geçiyor." ifadelerini kullandı.

Reform sürecinde temel konunun "veto hakkı" olduğunu ifade eden Al Halife, savaş, soykırım ve ırkçılık gibi büyük suçlarda bu hakkın kullanımının sınırlandırılması ya da çekimser oy kullanılması gerektiğini vurguladı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT