1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Tugayları’ndan Silah Sergisi
Kassam Tugayları’ndan Silah Sergisi

Kassam Tugayları’ndan Silah Sergisi

Kassam Tugayları'nın silah sergisi Gazze halkının büyük ilgisini çekti.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 03:54A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları Gazze’de gençlere yönelik düzenlediği “Özgürlük Öncüleri Kamları” yaz etkinliği kapsamında silah sergisi düzenledi.

Kassam Tugayları’na ait silahlar göz doldururken,  Siyonist işgal askerlerinden ganimet olarak aldığı silahlardan bir kısmını sergilemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Kassam’a ait sitede verilen bilgiye göre, Gazze’de Kassam’a ait eğitim noktasında düzenlenen sergide Kassam’ın kullandığı suikast silahları, havan topları, piyadelerin kullandığı silahlar ve daha önce mücahitlerin yaptığı operasyonlarda kullandığı bazı silahlar sergilendi.

Sergide ayrıca Kassam mücahitlerinin yerel imkânlarla ürettiği füzeler de yer aldı. Özellikle düşmanı sarsan ve kalbinden vuran R160 füzeleriyle, M75 füzeleri sergide yerlerini aldılar.

Sergide dikkat çeken diğer bir stant ise, Kassam’ın özellikle son savaşta kullandığı tünelleri andıran tünel maketinin yer aldığı stant oldu.

Sergiyi kampa katılan gençler kadar, önemli şahsiyetlerle büyük bir halk kitlesi de ziyaret etti.

Kassam’ın kullandığı insansız uçaklarla, düşürdüğü insansız uçak ve savaşta tahrip ettiği tank ve zırhlı araçlara ait parçaların sergilendiği bölüm ziyaretçilerin özellikle dikkatini çeken diğer bir stant idi.

silahsergisi1.jpgsilahsergisi2.jpgsilahsergisi3.jpgsilahsergisi4.jpgsilahsergisi5.jpg

FİEM

HABERE YORUM KAT