1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kasım Süleymani'den Irak İtirafı
Kasım Süleymani'den Irak İtirafı

Kasım Süleymani'den Irak İtirafı

İran'ın Ortadoğu politikalarını etkin olarak yürüten Kasım Süleymani, Irak'ı yöneten kadroların İran'dan bağımsız olmadığını söyledi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 13:38A+A-

"İran'la çok iyi ilişkileri olan kadrolar artık Irak'ı yönetiyor"... Bu itiraf, İran'ın Ortadoğu'daki politikalarını yöneten ve Kudüs Gücü komutanı olan Kasım Süleymani'ye ait. İslamî Şura Meclisi milletvekilleri ile bir araya gelen Süleymani Irak, Suriye ve İran ilişkileri ile bölgesel politikaları ele alan açıklamalarda bulundu.

Tassnim news'in ingilizce yayınlanan haberine göre, toplantı sırasında General Kasım Süleymani "Amerika, İran’la iyi ilişkileri olan grupların, Irak’ta hiç bir etkisi olamayacağını zannetti. Fakat Irak İslamî Yüksek Meclisi bu ülkede işin başında" ifadelerini kullandı. Süleymani ayrıca "Şu anki mevcut durumda İran askerlerinin Irak'ta bulunması gerekmiyor. Çünkü orada olanlar bize yakın. Felluce'de de zaten operasyonlar sürüyor" dedi.

Süleymani'ye göre, İran'ın bölgede askeri pozisyonu olmasaydı, bölgenin büyük bölümünde IŞİD hüküm sürecekti.

Kasım Süleymani'nin Felluce önlerinde bulunan İran yanlısı Irak güçlerini yönetmek için Felluce'de bulunduğu, geçtiğimiz hafta sosyal medyada İrarnlı hesaplar tarafından duyurulmuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum