1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 'Kaset' Soruşturmasında 38 Tutuklama
'Kaset' Soruşturmasında 38 Tutuklama

'Kaset' Soruşturmasında 38 Tutuklama

CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 47 kişiden 38'i tutuklandı.

23 Ağustos 2016 Salı 11:24A+A-

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilerek soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 38'i tutuklandı.

Diğer 9 zanlı ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı. 

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında şüpheli bulduğu 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı vermişti. Bu karar kapsamında hâlâ polis tarafından aranan şüpheliler var. 

'Kaset' ve 'FETÖ' soruşturmaları birleştirilmişti 

Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve internete 2010'da konulan video nedeniyle, Deniz Baykal 10 Mayıs 2010'da CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bu soruşturma ve 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, "Özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirilmişti.

Savcılığın birleştirme kararında, şu ifadeler yer almıştı:

"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum