1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Karlov’un Öldürülmesiyle İlgili Soruşturmada Yeni Tutuklama
Karlov’un Öldürülmesiyle İlgili Soruşturmada Yeni Tutuklama

Karlov’un Öldürülmesiyle İlgili Soruşturmada Yeni Tutuklama

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, eski polis memuru Ufuk G. tutuklandı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 16:37A+A-

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski bir polis memuru daha tutuklandı.

AA’da yer alan habere göre Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan eski polis memuru Ufuk G. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’ya ifade veren ve üzerine atılı suçlamaları reddeden Ufuk G, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince “terör örgütü üyeliğinden” tutuklandı.

İfadesinde “FETÖ üyesi olmadığını” dile getiren Ufuk G’nin, “17-25 Aralık sürecinin ardından örgüt ile bağlantısını kopardığını” söylediği öğrenildi.

Tutuklanan Ufuk G’nin, Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş ile aynı polis okulundan mezun oldukları ve “aynı örgüt ağabeyine bağlı oldukları” kaydedildi.

Ufuk G’nin “örgüt adına hareket ettiği, himmet adı altında örgüte mali destek sağladığı” ifade edildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara’da 19 Aralık 2016’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmüştü.

Karlov suikastının faili Mevlüt Mert Altıntaş, polisin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü.

Suikast ile ilgili aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş ve serginin organizatörü Mustafa Timur Özkan’ın da bulunduğu çoğu polis 8 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında bundan önce eski polis memuru Hasan T. de aynı suçlamayla çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT