1. HABERLER

  2. HABER

  3. Karayılan: ‘Savaşçılarımıza Türkiye İzin Vermedi’
Karayılan: ‘Savaşçılarımıza Türkiye İzin Vermedi’

Karayılan: ‘Savaşçılarımıza Türkiye İzin Vermedi’

PKK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Murat Karayılan Kobani’de yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye’nin takındığı tutumu eleştirdi; ‘Çözüm süreci anlamını yitirmiştir’ dedi.

23 Eylül 2014 Salı 06:30A+A-

PKK’ya yakın Sterk TV’de yayınlanan röportajında Türkiye’nin amacının Rojava’nın tasfiyesi olduğunu ve bunun için de IŞİD ile ortak hareket ettiğini iddia eden Murat Karayılan, konsolosluk çalışanlarının da Kobani karşılığında serbest bırakıldığını iddia etti.

"Bu proje AKP’nin projesidir. Türkiye üç yıldır Rojava ile uğraşıyor. Amacı Rojava’yı ele geçirip Kürtleri bölmek ve tampon bölge oluşturmaktır. Türkiye bir kez daha Kürtlere ihanet etmiştir. Çözüm süreci konusunda Türkiye’nin samimi olmadığı ortaya çıkmıştır. Çözüm süreci anlamını yitirmiştir. Ancak biz Abdullah Öcalan’ın sözünün arkasındayız."

IŞİD ile savaşan PYD’nin yardımına gönderdikleri yüz kişilik PKK’lı grubun geçişine Türkiye’nin izin vermediğini ve kendilerinin de geçecekleri bir yol bulamadıkları için yardıma gidemediklerini belirten Karayılan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arazi uygun olsaydı bütün gerillayı gönderirdim Kobani’ye ama şartlar uygun değil. Türkiye’de izin vermiyor. Asıl sorun da şu anda budur gerilla yardım edemiyor. Üç tarafı kapalıdır Kobani’nin bir tarafı da Türkiye’dir. Üç gündür IŞİD’in ilerlemesini YPG durdurmuştur.”

Sınırların Türkiye tarafından açılmasını eleştiren Murat Karayılan Kobani’den kaçanlar için kapıların açılmasını; Kobani’nin IŞİD’e terk edilmesi anlamını taşıdığını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

4 Yorum