1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karakol Basacaklardı Diye Yakalanan Gençler Düğüne Gidiyorlarmış
Karakol Basacaklardı Diye Yakalanan Gençler Düğüne Gidiyorlarmış

Karakol Basacaklardı Diye Yakalanan Gençler Düğüne Gidiyorlarmış

Bilhassa kaos ve gerilimin yükseldiği dönemlerde tırmanışa geçen asparagas haber olgusunun en açık örneklerinden biri önümüzde.

28 Temmuz 2015 Salı 13:11A+A-

Haksöz Haber

İftira ve yalanın yaygınlık boyutuna işaret eden bu olay, gelişmeleri daha dikkatli bir gözle takip, tahkik etmenin gerekliliğini ortaya koymakta.

Hafta sonunda PKK mensubu 6 gencin Esenyurt Polis Karakolu'nu basma hazırlığı yaparken yakalandıkları haberi medyada büyük ilgi görmüştü. Bazısı gerilla kıyafeti giymiş ve bindikleri araçta bir tabanca, havai fişekler ve molotof kokteylleri ile son anda yakalandıkları iddia edilen gençlerin karakolda çekilmiş fotoğrafları da suçlamaya bir delil olarak servis edilmişti.

Avukatlarının girişimiyle gençlere yöneltilen suçlamanın asılsız olduğu ortaya çıktı. Polisin, üzerlerinde PKK'nın dağ kadrosu kıyafeti ile Esenyurt Merkez Karakolu'na saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına aldığı 6 kişi dün çıkarıldığı hâkimlik tarafından serbest bırakıldı. Arkadaşlarının düğününe gittiklerini söyleyen gençlerin üzerinde çıkan tabancanın kurusıkı olduğu havai fişeklerin ise düğün için bulundurulduğu bildirildi. Polisin gençlerin üzerinden çıktığını açıkladığı molotof kokteylinin ise hiç olmadığı ortaya çıktı.

Aralarında Konuşuyorlardı

155 Polis İmdat'a geçen cumartesi gecesi gelen ihbarda, bir kafede kendi aralarında konuşan 6 kişinin karakola saldırı düzenlemekten bahsettikleri söylendi. Bunun üzerine alarma geçen ekipler, 6 kişinin bulunduğu aracı çevirdi, Esenyurt Merkez Karakolu’na tabanca, molotof kokteyli ve havai fişek rampalarıyla baskın yapacakları iddia edilen gençler gözaltına alındı. Polis, söz konusu kişilerin TSK'nın PKK kamplarını bombalamasına misillemede bulunmak amacıyla eylem hazırlığında olduklarını öne sürdü. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan kişilerin eylem hazırlığında olmadıkları, bir arkadaşlarının düğününe yerel kıyafetleriyle katılmak isteyen kişiler oldukları bildirildi. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan şüpheliler, dün çıkarıdıkları savcılık tarafından ‘Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'örgüt üyesi olma' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

"Biz Düğüne Gidiyorduk"

Şüphelilerden H.B. ifadesinde: "Olay günü arkadaşım S.T.'nin halasının oğlunun düğününe gidiyorduk. Araçta ele geçirilen kurusıkı tabancayı ben araca koymuştum. Kurusıkı mermiler de bana aittir. Benim araçta bulunan havai fişeklerden hiç haberim olmadı. Kimin getirerek araca koyduğunu bilmiyorum. Benzinlikte araca mazot alırken, polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alâkam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kurusıkı tabanca ile âdet olduğu üzere düğünde havaya ateş edecektim." dedi.

"Kıyafetleri Kına Gecesi İçin Kiraladım"

G.B. de ifadesinde: "Benzinlikte araca mazot alırken polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alâkam yoktur. Yakalandığımda üzerimde yöresel kıyafetlerimiz vardı. Bu kıyafetleri ben bir günlüğüne kına gecesi için kiralamıştım." açıklamasını yaptı.

9 Gün Sonra Askere Gidecek

Şüphelilerin avukatı Şerafettin Adliğ de savunmasında: "Şüphelilerden H.B., 9 gün sonra askere gitmek üzere hazırlanmaktadır. Müvekkillerimin örgüte üye olduklarına ilişkin dosyada herhangi bir delil yoktur. Müvekkillerin katılacakları düğüne ilişkin davetiyeyi mahkemeye ibraz ediyorum. Yöresel kıyafetin suç teşkil etmediği aşikârdır. Müvekkiller yıllardır aynı telefonları kullanmaktadır." dedi.

Mahkeme, şüphelilerin tutuklama talebini reddetti; ancak haklarında adlî kontrol uygulanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum