1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. "Kara Liste”den Çıkarılan Özbekler Yeniden Tutuklanıyor
"Kara Liste”den Çıkarılan Özbekler Yeniden Tutuklanıyor

"Kara Liste”den Çıkarılan Özbekler Yeniden Tutuklanıyor

Kerimov döneminde "kara liste”ye alınan 16 bin Müslümanın listeden çıkarıldığının ilanının ardından aynı kişilere yeniden bir gözaltı dalgası başlatıldı.

22 Kasım 2017 Çarşamba 13:05A+A-

Özbekistan'da iki veya üç ay önce hükümetin inisiyatifi ile "kara listesinden" çıkarılan Müslümanlar yeniden tutuklanmaya başlandı.

Centralasian.org sayfasının haberine göre, Özbek insan hakları savunucusu Surat Ikramov, kısa sürede gözaltına alınan Müslümanların sayısının 100'ü aştığını 7 kişinin de tutuklandığını söyledi. Ikramov, şu anda geçici olarak tutuklanan kişilerin dini mahkumların yakınları olduğunu söyledi.

Ikramov, 18 Kasım tarihinde Taşkent'te ve Taşkent ili Zangiota ilçesinde üç günde 20 ila 60 yaş arası yaklaşık 80 erkek ve kadın Müslümanların gözaltına alındığını haber vermişti. Ikramov'un verilerine göre, şu anda yedi kişi -beş erkek ve iki kadın - Taşkent Emniyet Müdürlüğü tutuklama merkezinde bulunmaktadır.

Daha önce Özbek yetkililer eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov döneminde İslami hayat yaşadığı için kara listeye alınan 16 bin Müslümanın bu listeden çıkarıldığını bildirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT