1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Kanada'dan Myanmarlı Generale Yaptırım
Kanada'dan Myanmarlı Generale Yaptırım

Kanada'dan Myanmarlı Generale Yaptırım

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland, Arakanlı Müslümanlara karşı insanlık suçu işleyen General Maung Maung Soe'ye yaptırım uyguladıklarını açıkladı.

17 Şubat 2018 Cumartesi 10:40A+A-

Kanada'da, Arakanlı Müslümanlara karşı insanlık suçu işleyen General Maung Maung Soe'ye yaptırım uygulanmaya başladı.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, "Myanmar'ın askeri ve sivil liderlerinin, tüm insanların insan haklarına saygı gösterme ve bu zulümlerden sorumlu tutulma yükümlülüğü vardır." dedi.

Bakan Freeland, yaptığı yazılı açıklamada, General Maung Maung Soe'ye yönelik yaptırımla bu kişinin ülkeye girişinin yasaklandığını ve mal varlıklarının dondurulduğunu belirtti.

Soe'nin, Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerinde kilit rolü, uygulamaları ve yetkileri olan bir ordu yetkilisi olduğu ifade edilen açıklamada, 688 bini aşkın Arakanlı Müslümanın bu yüzden ülkelerinden kaçmak zorunda kaldıkları kaydedildi.

"KANADA, İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA SESSİZ KALMAYACAK"

Freeland, "Kanada, insanlığa karşı işlenen suçlarda sessiz kalmayacak. Rohingya halkı ve diğer etnik azınlıklar ile dayanışma içindeyiz. Myanmar'ın askeri ve sivil liderlerinin, tüm insanların insan haklarına saygı gösterme ve bu zulümlerden sorumlu tutulma yükümlülüğü vardır." ifadesini kullandı.

Yaşanan zulmün insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu vurgulayan Freeland, Soe'nin ve ona bağlı birliklerin de büyük çapta bundan sorumlu olduklarını belirtti.

Myanmar Ordusu’nun Arakanlı Müslümanlara karşı uyguladığı şiddeti yöneten Soe hakkında aralık ayında ABD de benzer bir yaptırım uygulamıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT