1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kanada Gizli Servisinin Sitesi Hacklendi
Kanada Gizli Servisinin Sitesi Hacklendi

Kanada Gizli Servisinin Sitesi Hacklendi

Kanada gizli servisi CSIS’in internet sitesi, bilgisayar korsanları tarafından hacklendi.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 13:34A+A-

Ünlü bilgisayar korsanları grubu Anonymous’un 18 Haziran’da gerçekleştirdiği saldırıdan sonra dün de Aerith isimli bir hacker, CSIS’in internet sitesini çökertti. Hacker, siteyi hackledikten sonra "İyi geceler CSIS. CSIS’e ciddi şekilde network güvenliğini öğretmemiz gerekiyor" yazdı.

Daha sonra Kanada resmi yayın kuruluşu CBC’ye elektronik posta yollayan Aerith, "Saldırıyı ben yaptım. Ayrıca yeni planlarım var" ifadesini kullandı. Aerith saldırıyı, geçtiğimiz haftalarda yasalaşan yeni anti-terör yasasını protesto etmek ve yanlışlıkla 911 acil yardım hattını arayan Kanadalı bir gence polisin aşırı güç kullanımına dikkati çekmek için yaptığını açıkladı.

CSIS’in internet sitesi, saldırıdan saatler sonra normal yayınına dönebildi.

Bu arada Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney, devlet ya da kişisel herhangi bilginin tehlikeli ellere geçmediğini açıkladı.

Ünlü bilgisayar korsanları grubu Anonymous da 18 Haziran’da gerçekleştirdiği saldırıda, Kanada Senatosu, Adalet Bakanlığı, Kanada'nın NSA'sı olarak bilinen CSEC ve Kanada Gizli Servisi CSİS'in internet sitelerini yeni anti-terör yasası Bill C-51'i protesto etmek için hackledikten sonra, ''tüm dünyada bugün, sizin haklarınız için tavır aldık'' mesajı yayımlamıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT