1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Kamuda Yükselmenin Puanı Düşürüldü
Kamuda Yükselmenin Puanı Düşürüldü

Kamuda Yükselmenin Puanı Düşürüldü

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği için yapılacak yazılı sınavlarda başarılı sayılmak için aranan puan, 70'ten 60'a düşürüldü.

22 Ekim 2016 Cumartesi 12:59A+A-

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, unvan değişikliği sınavının sadece yazılı olarak yapılmasına ilişkin düzenleme değiştirilerek, sınavın yazılı ve sözlü yapılmasının önü açıldı.

Yönetmeliğin "Sınav Şartı" başlıklı 8'inci maddesindeki "Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere, görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekir." hükmü, "Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir." şeklinde değiştirildi.

Böylece, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki kadrolar dışındaki görevlere atanacak personel için sadece yazılı sınav yapılmasını öngören hüküm kaldırılmış oldu.

Ayrıca, yönetmeliğin ek 3'üncü maddesindeki "Unvan değişikliği sınavında 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır." hükmü ise yönetmelikten kaldırıldı.

Yönetmeliğin, yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alanların başarılı sayılacağını öngören 12'nci maddesinde geçen "70" ibaresi ise "60" olarak değiştirildi.

Yönetmeliğe göre, yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro veya pozisyon sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Son adayla aynı puana sahip personelin tamamı sözlü sınava kabul edilecek.

Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek ve kurumların internet sitesinden yayımlanacak.

HABERE YORUM KAT