1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kahrolsun İsrail" Demek İçin Kayseri'ye
Kahrolsun İsrail Demek İçin Kayseriye

"Kahrolsun İsrail" Demek İçin Kayseri'ye

Kayseri’de basketbol müsabakasında ‘Kahrolsun İsrail’ şeklinde slogan attıkları için 30 gence açılan dava protesto edilecek.

23 Ocak 2012 Pazartesi 21:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kayseri'deki "Kahrolsun İsrail" davası, 27 Ocak tarihindeki ilk duruşmasında İHH'nın çağrısıyla Kayserili ve çeşitli şehirlerden Kayseri'ye gelecek duyarlı insanlar tarafından protesto edilecek.

Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde Kayseri Kaski Spor ile İsrail’in Maccabi Bnot Takımları arasında oynanan Eurocaup kadınlar basketbol müsabakası sırasında Filistin bayrakları açtıkları ve hep birlikte ‘Kahrolsun İsrail’ şeklinde slogan attıkları için otuz genç hakkında "Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret" suçlaması ile dava açılmıştı. Söz konusu davada otuz genç sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 14/2 ve TCK’nın 53/1 maddelerinden bir yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Davanın ilk duruşması 27 Ocak 2012 tarihinde yapılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kayserili kardeşlerimize destek vermek ve bu süreci sorgulamak adına ülkedeki tüm teşkilatlarından mahkeme günü Kayseri’de organize edilecek olan protestoya katılmasını çağırdı. İHH'nın bu çağrısına çeşitli İslami kuruluşlar temsilci ve mensuplarını göndererek destek verecek. Müsait olan tüm kardeşlerimiz bulundukları şehirlerdeki İHH irtibat bürolarıyla iletişime geçebilirler.

Konuyla ilgili ALİ DEĞİRMENCİ'nin yazısını okumak için tıklayınız: KAYSERİ'DEN KUDÜS'E

İstanbul'dan katılacaklar için otobüs programı:

kahrolsun-israil-kayseri.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum